Skendusį laivą ruošiamasi buksyruoti į doką

Skendusį laivą ruošiamasi buksyruoti į doką

Dėl Danės upėje skendusio žvejybos laivo "Ole Willasen" Savivaldybėje vyksta pasitarimai vos ne kiekvieną dieną. Pirmadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas informavo, jog šiuo metu rengiamasi laivą buksyruoti į UAB "Klaipėdos laivų remontas" doką.

Pasak Klaipėdos mero, pirma laivo savininkams nurodyta programa įgyvendinta: laivas pakeltas nuo dugno, užsandarintas. Šiuo metu tariamasi dėl laivo išplukdymo iš Danės upės operacijos. "Dalyvauja daug institucijų, vyksta daug derinimo darbų. Tik pasigendu adekvataus laivo savininkų atstovo aktyvumo. Bendrovė, pastačiusi laivą vėl "ant kojų", yra pasirengusi jį buksyruoti į doką. Savininkų atstovų entuziazmą, ko gero, mažina baimė, kad laivas neprakiurtų buksyruojamas mariose", - sakė V. Grubliauskas.

Pirmadienį per pietus dar nebuvo gautas leidimas buksyruoti iš Lietuvos transporto saugos administracijos.

"Tikiuosi, kad laivo savininkai supranta, jog situacija yra labai rimta ir jokių operacijos atidėliojimų negalės būti. Manau, greitai laivas pajudės. Jeigu bus vilkinama, teks taikyti griežtesnes prievartos procedūras. Jeigu nebus kito kelio, Savivaldybė imsis drastiškų veiksmų", - sakė meras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder