Skverą nuo upės atskirs lynas

Skverą nuo upės atskirs lynas

Beveik 11 milijonų kainuosiantys ir iki 2021-ųjų metų liepos mėnesio turintys pasibaigti Danės krantinių rekonstrukcijos darbai tęsiasi.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, kad pirmadienį vykusiame pasitarime dėl šio projekto buvo kalbama apie Danės skvere atsirasiančių stulpelių įrengimą.

"Šie stulpeliai turi būti kaip atitvarai nuo Danės upės. Dėl pačių stulpelių sprendimą priėmėme. Tačiau dar svarstome, ką rinktis - grandinę ar džiutą, kurie jungs stulpelius", - kalbėjo pavaduotojas.

Kaip vienas iš galimų pasirinkimo variantų buvo stulpelių sujungimas grandine. Tačiau, anot A. Dobranskio, jos nepavyks kokybiškai nudažyti. O kadangi grandinė nuolatos juda, iškyla rizika atsirasti korozijai.

"Todėl svarstėme, kad geriau reikėtų stulpelius jungti specialiu lynu. Tokiu atveju nereikėtų užsiimti dažymo darbais, o spalvą, tokią, kokios yra stulpeliai, gautume natūraliu būdu", - apie svarstytą klausimą pasakojo pašnekovas.

Stulpeliai Danės skvere stovės 1,8 metro atstumu, o juos jungs 4-5 centimetrų storio džiutas. Pavaduotojo teigimu, šiuo metu belieka parengti projektą ir susitarti su rangovais.

Danės krantinių rekonstrukcijos rangovai yra UAB "Plungės lagūna", pagal jungtinės veiklos sutartį veikianti kartu su Latvijos kompanija AB "A.C.B.".

Žadama, kad atnaujintą skverą puoš itin daug žalumos. Vietoje nukirstų 16 senų medžių į jų vietą ir kitur bus pasodinti 56 nauji ir ilgesnė nei pusės kilometro gyvatvorė. Taip pat skvere atsiras 100 kv. m. gėlynų ir beveik šimtas krūmų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder