Sporto aikštelių bazei ruošiamos koncesijos sąlygos

Sporto aikštelių bazei ruošiamos koncesijos sąlygos

Vietoj buvusios antrosios vandenvietės planuojamo didžiulio sporto aikštelių komplekso, jau spėto pavadinti sporto aikštelių baze (SAB), projektas juda į priekį. Šiuo metu jau baigiamos rengti koncesijos sąlygos.

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie 3,2 hektaro plotą šalia AB "Klaipėdos vanduo" administracijos pastato, kuriame galėtų atsirasti sporto infrastruktūra.

Planuojama, kad čia galėtų būti universalios aikštelės rankiniui, krepšiniui, salės futbolui, tenisui, tinkliniui, badmintonui, skvošui. Žiemos sporto šakų atstovams būtų skirtos dvi ledo aikštelės, kuriose galėtų glaustis ne tik ledo ritulininkai, bet ir greitojo čiuožimo, dailiojo čiuožimo ir kerlingo atstovai. Taip pat jose galėtų vykti ir masiniai žmonių pačiuožinėjimai. Numatyta ir fitneso sporto salė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas sakė, kad jau svarstyti buvo paskelbtos koncesijos sąlygų - ledo arenos projektavimo, statybos ir eksploatavimo - projektas.

"Buvome paviešinę sąlygas, kad galėtų visi potencialūs konkurso dalyviai susipažinti, pateikti savo pastabas, pasiūlymus ir pageidavimus. Sulaukėme dviejų galimų dalyvių pasiūlymų ir pageidavimų. Juos visus apsvarstėme, kai kuriems pritarėme. Pataisyta koncesijos sąlygų versija jau netrukus bus paviešinta, nes Centrinei projektų valdymo agentūrai irgi teikiame dokumentus. Jeigu negausime rimtų pastabų, yra galimybė jau balandžio mėnesį miesto Tarybai pateikti tas sąlygas tvirtinti", - sakė S. Budinas.

Koncesijos sąlygose numatyta, kad daugiafunkcis kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas ir įrengtas bei pripažintas tinkamu naudotis ir įregistruotas ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos. Per metus būtų skiriama 140 val. ledo arenos naudojimui Savivaldybės reikmėms.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder