Statistikos departamentas - jau verslo rankose

Statistikos departamentas - jau verslo rankose

8 aukcionai ir nuolatinis kainos mažinimas. Tik tokiu būdu Turto bankui šią savaitę pavyko parduoti šalia "Švyturio" arenos stovintį buvusį Lietuvos statistikos departamento poskyrio pastatą.

Patrauklioje vietoje stovintis ir po Statistikos departamento Duomenų parengimo Klaipėdos skyriaus darbuotojų išsikraustymo į Naująją Uosto gatvę ištuštėjęs 4 688 kv. m ploto, 3 aukštų pastatas su 0,8 ha dydžio sklypu naujo šeimininko laukė visus metus.

Turto banko Rinkodaros ir pardavimų skyriaus viršininkė Girda Valiulytė patvirtino, jog nuo 2015 metų kovo, kai statinio pardavimo aukcionas buvo paskelbtas pirmą kartą, procedūras teko kartoti dar 7 kartus. Aštuntąjį kartą nusišypsojo laimė - pastatą už 855 tūkst. eurų pagaliau įsigijo lietuviško kapitalo įmonė.

Per metus patrauklioje vietoje esančios buvusios statistikų buveinės kaina susitraukė net 350 tūkst. eurų, kadangi 2014 metų pabaigoje turto vertintojai ją įvertino 1,2 mln. eurų.

G. Valiulytė pripažįsta, kad parduoti objektą iš 8 karto tenka nedažnai.

"Džiaugiamės, jei pavyksta objektus parduoti pirmojo aukciono metu, tačiau tokius pastatus kaip Statistikos departamentas dėl savo dydžio ir pritaikymo kitoms veikloms parduoti sudėtingiau. Tokiu atveju aukcioną tenka reklamuoti - skelbti portaluose, bendrauti tiesiogiai su investuotojais", - tvirtino viršininkė ir pridūrė, kad dažniausiai sudėtingesnius objektus pavyksta parduoti iš 3 arba 4 karto.

Visgi aukcionuose, atrodytų, šiuolaikinio verslo ar paslaugų poreikių neatitinkančius pastatus parduoti ne visada sudėtinga. Praėjusių metų gruodį į Kauno gatvę išsikėlusių Klaipėdos apskrities policijos Migracijos skyriaus darbuotojų pastatą pavyko parduoti iš pirmo karto už 1,62 mln. eurų.

O štai Jūros gatvėje likę policijos pastatai pirkėjų nesudomino net trečiame viešame aukcione, nors kaina nuo 2,17 mln. sumažėjo iki 1,95 mln. eurų. Turto banko Nekilnojamojo turto departamento direktoriaus pareigas laikinai einantis Laimas Daniūnas patvirtino, kad aukcionas neįvyko, kadangi neužsiregistravo nė vienas dalyvis, nors susidomėjusių pastatu yra.

Svarstoma, kad verslininkus atbaido paveldosauginis komplekso statusas ir tai, kad 1857 metais iškilęs teismo ir kalėjimo kompleksas šaukte šaukiasi rimto kapitalinio remonto.

ISTORIJA

Lietuvos statistikos departamento pastatas Taikos pr. 62 iškilo 1987 m. Daugiau nei pusę pastato užėmė sovietinės skaičiavimo mašinos-kompiuteriai. Sudėtingą ir itin masyvią duomenų apdorojimo techniką tuomet prižiūrėjo per 300 žmonių. Tobulėjant technologijoms darbuotojų skaičius nuolat mažėjo, kol jų beliko apie dešimtį, tad senojo pastato statistikai nusprendė atsisakyti ir 2014 metų pradžioje išsikėlė į mažesnes nuomojamas patalpas Naujojoje Uosto g. 11.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder