Strategiją nori rengti 6 įmonės

Strategiją nori rengti 6 įmonės

Prieš pusmetį paskelbti uostamiesčio savivaldos, uosto, verslo ir mokslo atstovų ketinimai kartu rengti dokumentą, kuris numatys Klaipėdos ekonominės plėtros ir galimo proveržio kryptis bei konkrečius ilgalaikius veiksmus ir priemones jam pasiekti, pamažu tampa realybe. Vakar paaiškėjo, jog 150 tūkst. eurų įvertintą dokumentą nori rengti 6 bendrovės.

Tarp jų yra ir gerai žinomų tarptautinių įmonių filialai Lietuvoje.

"Reikalavimuose nurodėme, jog norime patirties turinčių ekspertų, tačiau dar nežinome, su kokiais užsienio ekspertais pasiūlymus pateikusios įmonės susivienys. Konkurso sąlygose nurodėme, kad būtų ekspertai, turintys patirties kuriant Vakarų Europos miestų plėtros strategijas, kad nebūtų tik lietuviai, kurie koncentruojasi į Lietuvos miestų strategijas", - sakė Savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyrius vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė.

Konkurso dokumentuose nurodoma, kad paslaugos teikėjas per pastaruosius 3 metus turi būti įvykdęs bent 3 projektus, kuriuose būtų atlikta tarptautiniu mastu ekonominės plėtros analizė bei sukurta ekonominės plėtros strategija. Jau parengtos strategijos privalo apimti ne mažesnius nei 150 tūkst. gyventojų turinčius regionus, o projektų vertė privalo būti ne mažesnė nei 105 tūkst. eurų.

Be to, privaloma pasiūlyti bent iš 5 žmonių susidedančią kvalifikuotų ir patyrusių ekspertų komandą, kuriems taip pat keliami reikalavimai dėl patirties rengiant analogiškas strategijas.

Konkursą laimėję specialistai turės 17 mėnesių sukurti didelės apimties strateginį dokumentą. Visgi rengėjo paieška dar šiek tiek užtruks - bus kvalifikacijos, ekonominio naudingumo vertinimas, sudaroma eilė, skelbiamas nugalėtojas ir tik tada prasidės darbai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder