Sunerimo dėl naujos mokyklos statybų

Sunerimo dėl naujos mokyklos statybų

Beveik prieš metus buvo pasirašyta sutartis dėl naujos mokyklos statybų šiaurinėje miesto dalyje, tačiau kol kas darbai ženkliau nepajudėjo.

"Laikas bėga, žmonės domisi, visi panikoje, kad niekas nevyksta. Girdime tik ginčus tarp Savivaldybės ir konkursą laimėjusių rangovų, o viskas stovi", - klausimą Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje iškėlė Tarybos narys Arūnas Tuma.

Pasak jo, Šimtmečio mokykla jau pavadintą švietimo įstaigą numatyta pastatyti Senvagės gatvėje, bet kol kas girdimi tik pažadai.

"Paskutiniu metu stebint Šimtmečio mokyklos Senvagės gatvėje statybos eigą nesimato jokių realių veiksmų, girdimi tik kažkokie pažadai. Minimas neveiklumas kelia miestiečių susidomėjimą, jie užduoda man, kaip miesto Tarybos nariui, klausimus, į kuriuos atsakyti man, o kartu ir komitetui, trūksta informacijos", - komitetui adresuotame rašte teigė A. Tuma.

Jis siūlo, kad būtų pateiktas kalendorinis darbų vykdymo grafikas, patvirtintas statytojo ir rangovo.

Pasirašant sutartį su konkursą laimėjusia UAB "Versina" buvo sutarta, kad mokykla bus pastatyta per 16 mėnesių, o darbai kainuos 11 milijonų eurų. Darbams nepajudėjus anksčiau buvo aiškinta, kad jie vėluoja dėl inžinerinių tinklų perkėlimo iš sklypo, vėliau kilo klausimų dėl techninio projekto.

Sykiu A. Tuma priminė ir Medelyno kvartalo infrastruktūros vystymo planus. Per šiuos metus turėtų būti parengtas kvartalo infrastruktūros techninis projektas, bet esą darbai sustabdyti, o apie to priežastis nekalbama.

Komiteto narė Elida Mantulova antrino, kad klausimai iš tiesų labai aktualūs ir keliami, ko gero, laiku, tačiau tai - kito komiteto kompetencija.

Galiausiai sutarta siūlyti abu raštus nagrinėti Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetui.

Informacija

Senvagės gatvėje, šalia Žolynų kvartalo, suprojektuota moderni gamtos mokslų profilio mokykla su laboratorijomis. Skaičiuojama, kad mokykloje turėtų būti 648 vietos.

Mokykla turės du korpusus, sujungtus stikline galerija, - mokomąjį ir sportinį. Mokomasis mokyklos korpusas bus apvalios formos, taip siekiant vizualiai sumažinti jo užimamą plotą ir daugiau ploto skirti esamiems želdiniams išsaugoti. Sportinis korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai - natūralios spalvos medienos.

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis - medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas - numatyta galimybė vykdyti ugdymo procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinio korpuso pirmame aukšte suprojektuotos dvi atskiros universalios sporto salės 1-4 ir 5-8 klasių mokiniams. Tarp šių salių kiekvienai klasių grupei bus įrengtos atskiros drabužinės mergaitėms ir berniukams su dušais ir sanitariniais mazgais. Prie kiekvienos salės numatyti sporto inventoriaus sandėliai. Antrame šio korpuso aukšte suprojektuotos treniruoklių, choreografijos ir aerobikos salės su inventoriaus sandėliais, pedagogų metodinis kabinetas. Prie sportinio korpuso lauke bus įrengtos krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, 3 juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius. Numatyta galimybė sportinį korpusą eksploatuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko - po pamokų bei savaitgaliais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder