Šunų vedžiojimo aikštelių mieste nedaugės

Šunų vedžiojimo aikštelių mieste nedaugės

Keturkojų augintojams, kurie skundžiasi, kad mieste trūksta vietų, kur legaliai galėtų pabėgioti jų šunys, valdininkai siūlo prisiminti visai šalia miesto esančią laukinę gamtą.

Konfliktinės situacijos kylančios tarp šunų augintojų ir kitų miestiečių, kuriems keturkojai asocijuojasi su netvarka mieste - Klaipėdoje dažnas reiškinys.

Konfliktai kyla ir dėl specialiai šunims įrengtų aikštelių. Mieste buvo įrengtos 6 tokios aikštelės, tačiau vieną, buvusią Minijos gatvėje, teko panaikinti, kai paaiškėjo, jog toje vietoje yra buvusios kapinės.

Norėta panaikinti ir dar vieną aikštelę, bet nesėkmingai.

"Žiemą buvome sulaukę prašymo iš vienos bendrijos, kad vietoje šunų vedžiojimo aikštelės leistume įrengti vaikų žaidimo aikštelę. Tikėtasi, kad vaikai išguis šunis. Bet tokio leidimo nedavėme. Manau, kad vaikų žaidimų aikštelėms įrengti ir taip yra pakankamai vietų", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak jo, vietų, kur dar būtų galima mieste įrengti specialias aikšteles šunis vedžioti - nėra numatyta. Kadangi teritorijos mieste vis labiau urbanizuojamos, abejojama, ar ateityje gali atsirasti tam skirtų laisvų plotų.

"Viena nelegali aikštelė buvo atsiradusi Sportininkų rajone, kur yra buvusios senos Vitės kapinės. Gyventojų prašymu buvome pastatę ženklą, kad ten draudžiama šunis vedžioti, bet kažkas jį užtepliojo", - pasakojo L. Dūda.

Valdininkas akcentavo, kad nelegaliai įrengtos aikštelės nesuteikia jokios privilegijos lakstyti keturkojams.

"Toliau už miesto, pavyzdžiui, už prekybos centro "BIG" esančiose laukinės gamtos teritorijose gali vedžioti šunis be jokių apribojimų, nors ten ir nėra jokių specialių aikštelių", - išeitį keturkojų augintojams siūlė savivaldybės Ūkio departamento direktorius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder