Sužeista stirna įsikūrė šalia ligoninės

Sužeista stirna įsikūrė šalia ligoninės

Šalia VšĮ Respublikinės Klaipėdos ligoninės Tuberkuliozės filialo jau dvi savaites sukiojasi sužeista stirna. Ligoninės darbuotojams plyšta širdis, žiūrint į gyvūno kančias, tačiau, gyvūnų globos namų "Nuaras" savanorės teigimu, dėl žalos stirnai jie ir kalti.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi slaugytoja Ana Kulikauskienė. "Jau dvi savaites per pačius šalčius šalia ligoninės strikinėja stirna su sulaužyta ar išnarinta koja. Gaila į ją žiūrėti. Paskambinome visoms tarnyboms, nebežinome, kur kreiptis. Va, kad ir dabar - jau dvi valandas guli prie tvoros. Viena moteris ėjo pro šalį, o gyvūnas tik pakėlė galvą, pasižiūrėjo, nė neišsigando", - teigė slaugytoja.

Ligoninės darbuotojams ir ligoniams plyšta širdis, žiūrint į visas puses besimakaluojančią užpakalinę koją. Gali būti, kad sužeista ir gyvūno galva.

"Matėme, kaip moteris su palaidu šuniu vaikštinėjo ir jos augintinis gainiojo stirną. Kai vargšelė su sužeista koja pabėgo į mišką, viena mūsų darbuotoja net apsiverkė", - sakė ji.

Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų "Nuaras" savanorė Eglė Mulevičiūtė teigė žinanti šią istoriją, kadangi jau ne kartą važiavusi gelbėti minėtos stirnos. "Sulaukėme daug skambučių, taigi ne kartą buvome nuvykę apžiūrėti stirnos. Tačiau pamatėme, kad ji su sužeista koja kuo puikiausiai laksto", - teigė savanorė.

E. Mulevičiūtė atkreipė dėmesį, kad ligoninės darbuotojai prisipažino šėrę stirną, taigi galima daryti prielaidą, kad dėl žalos jie ir yra kalti.

"Kai sulaukėme paties pirmojo skambučio, aš vaikščiojau po teritoriją, mačiau, kad ji ten vaikštinėjusi, gulėjusi ligoninės teritorijoje. Darau prielaidą, kad koją ji susižeidė šokinėdama per tvorą tam, kad gautų maisto. Taigi, reikia nustoti gyvūną šerti", - sakė ji.

Šiuo metu, pasak savanorės, stirną pagauti pernelyg sudėtinga, kadangi nepavyksta prieiti prie jos taip arti, kad pavyktų panaudoti nuotolinio migdymo šautuvą. Nebent reikėtų palaukti, kol ji nusilps.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder