Svijanės ežero pavadinimas dar nepatvirtintas

Svijanės ežero pavadinimas dar nepatvirtintas

Trečiadienį vykusiame Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje bendru sutarimu pagaliau buvo pritarta Viktoro Gailiaus atminimo lentos teksto projektui.

Taip pat posėdyje buvo pritarta Tarnyboje žuvusių uostamiesčio policininkų Vytauto Mačiulaičio ir Zigmo Renkės atminimo įamžinimui. Šį klausimą pristatė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Buvo aptartas ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) atsakymas dėl siūlomų gatvių pavadinimų. Trys naujos gatvės Klaipėdoje atsiras Giruliuose, o kitos trys – prie Šiaurės prospekto formuojame kvartale. Komisija nusprendė Giruliuose atsirasiančioms gatvėms suteikti istorinių asmenybių, kurios prisidėjo prie šio kurorto plėtros, pavadinimus: Johano Adolfo Klempo, Eduardo Franco ir brolių Heinricho ir Vilhelmo Pyčų vardus.

Naujos gatvės prie Šiaurės prospekto bus pavadintos Vilkijos, Seredžiaus ir Skirsnemunės pavadinimais. VLKK pritarus siūlomiems pavadinimams ir pateikus kelias rekomendacijas, komisija vienbalsiai nusprendė likti prie savo pirminio sprendimo.

Didžiausios diskusijos užvirė dėl Svijanės ežero pavadinimo. Tačiau nepriėmus bendro sprendimo klausimo svarstymas vis tik buvo atidėtas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder