Tarnybiniai butai dar egzistuoja

Tarnybiniai butai dar egzistuoja

Klaipėdos savivaldybės administracija sulaukė daug metų negirdėto prašymo - skirti tarnybinį butą. Dėl to spręs miesto Taryba.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariams trečiadienį buvo pateiktas siūlymas į tarnybinių gyvenamųjų patalpų sąrašą įrašyti butą Taikos pr. 21.

Prašymą suteikti tarnybinį butą Savivaldybės administracijai pateikė konkursą vadovauti Kultūros skyriui laimėjusi Eglė Deltuvaitė, dirbti į Klaipėdą atvykusi iš Vilniaus.

Pasak Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, tarnybinių butų Klaipėdoje yra tik 6, kuriuose jau nuo seniau yra gyvenama, tad siūloma papildyti tarnybinių butų sąrašą, į jį įrašant dar vieną būstą. Tai Taikos pr. 21 name esantis dviejų kambarių butas. Jis, D. Netikšienės teigimu, yra suremontuotas, tačiau tuščias, kadangi už skolas iš jo buvo iškraustytas ankstesnis nuomininkas.

"Butas netinka socialiniam būstui, nes yra didesnė nuomos kaina. Tai dviejų kambarių butas, esantis penktame aukšte name be lifto. Todėl nuomininką rasti jam sudėtinga", - aiškino D. Netikšienė.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius išsakė nuomonę, kad žmogus, kuris atvyksta dirbti iš kito miesto, turi įvertinti visas savo galimybes.

"Atėjo ir apsižiūrėjo, kad neturi kur gyventi?" - situacija stebėjosi R. Taraškevičius.

"Faktas yra toks, kad administracijos darbuotojas mums nukreipė prašymą dėl tarnybinio buto suteikimo. Teisinis pagrindas teikti tokį sprendimą yra", - sakė D. Netikšienė.

Komiteto narys Arūnas Barbšys klausė, kokia bus buto nuomos kaina.

"Dviejų kambarių buto nuomos kaina rinkoje - netoli 300 eurų. Pabandykite rasti tokį butą centre. Be 250 eurų kalbos nėra", - išgirdęs, kad nuomos mokestis būtų kiek daugiau nei 107 eurai, replikavo A. Barbšys.

Visi trys posėdyje dalyvavę komiteto nariai susilaikė nuo balsavimo, tai įvardinta kaip nepritarimas.

"Pozicija manęs netenkina. Žmogus žinojo ateidamas, kad neturi kur gyventi. Diskusijas palikime Tarybos posėdžiui", - reziumavo R. Taraškevičius.

Sykiu su prašymu įtraukti dar vieną butą į tarnybinių sąrašą siūloma nustatyti, kad apskritai būtų galima suteikti tarnybinius butus Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojams ir Savivaldybei pavaldžių biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovams.

D. Netikšienė, paklausta, kada paskutinį kartą buvo suteiktas tarnybinis būstas, svarstė, kad tikriausiai prieš gerą dešimtmetį, apie 2007 metus.

"Apskritai buvo laikomasi pozicijos, kad tarnybinių butų reikia atsisakyti. Kažkada jų buvo 76, dabar turime tik 6", - sakė Socialinio būsto skyriaus vedėja.

Planuojama, kad Savivaldybei priklausančių butų sąrašą netrukus papildys 16 Klaipėdos universiteto tarnybinių butų, kuriuose gyvena universiteto darbuotojai. Pasak D. Netikšienės, jie bus perimti ne kaip tarnybiniai, o kaip nuomojami Savivaldybės būstai su nuomininkais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder