Teatro aikštę eglė papuoš šiandien

Teatro aikštę eglė papuoš šiandien

Jau šiandien Klaipėdos miesto Teatro aikštę papuoš klaipėdiečių dovanota žaliaskarė. Šiemet pirmą kartą vienbalsiu komisijos sprendimu konkurse dalyvaujanti eglutė buvo išrinkta iš karto. Tokiam greitam sprendimui įtakos turėjo ne tik medžio dydis ir grožis, bet ir techninius reikalavimus atitinkantis eglės transportavimas.

VšĮ "Klaipėdos šventės" projektų vadovė Rūta Steponavičienė teigia, kad šiemet buvo sulaukta 10 eglučių pasiūlymų. "Noriu pasidžiaugti, kad miesto bendruomenė labai gausiai dalyvavo šitame eglutės rinkimų konkurse. Mūsų įstaiga gavo kelis pasiūlymus dar net nepaskelbusi konkurso. Tai reiškia, kad žmonės labai laukia šito laiko, kai bus galima pasiūlyti miestui savo eglę", - pasakojo vadovė.

Šių metų konkurse dalyvavo ir keletas žmonių, kurie savo eglutes siūlė jau pernai.

"Nors ši eglutė konkurse dalyvavo pirmą kartą, pamačiusi ją, komisija vienbalsiai nusprendė, kad būtent šis medis šiemet džiugins miestiečių akis: tiek dydžiu, tiek apimtimi ji tikrai yra be galo graži. Žinoma, įtakos sprendimui turėjo ne tik šie aspektai. Privažiavimas į eglutės augimo vietą, jos nukirtimas ir pargabenimas į miestą atitiko visus keliamus reikalavimus", - kalbėjo R. Steponavičienė. Pašnekovė akcentuoja, kad tokio dydžio medis dažniausiai yra daugiau nei 20-ies metų.

Vienas iš konkurso kriterijų buvo, kad aplink nebūtų elektros laidų ir kitokių techninių kliūčių transportuojant medį. O ir aplinka, iš kurios medis bus pargabentas, anot projektų vadovės, tarytum sako, kad eglutė pasodinta čia buvo lyg pagal užsakymą.

Kas tokie eglutės šeimininkai, bus paskelbta vėliau, taip pat ir tikslus medžio buvimo adresas. "Šiandien kviečiame visus pamatyti ne tik šeimininkus, dovanojusius miestui kalėdinę eglę, bet ir patį kirtimo bei keliavimo į Teatro aikštę procesą", - miesto gyventojus kvietė R. Steponavičienė. Miestui žaliaskarę dovanoję klaipėdiečiai tradiciškai bus apdovanoti nauju eglutės sodinuku, skirtu pasodinti į nukirstosios vietą.

Dėl esamos pandeminės situacijos ir siekiant išvengti susibūrimų kalėdinės eglutės įžiebimas šiemet bus tiesiogiai transliuojamas gruodžio 5 dieną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder