Teatro aikštę papuošė prabangūs vazonai

Teatro aikštę papuošė prabangūs vazonai

Norint padėti Klaipėdos senamiesčiui atsigauti, bandoma padaryti Teatro aikštę patrauklesnę leisti laiką. Pirmadienį joje pastatyti dideli vazonai ir suolai.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, dar pernai buvo nupirkti dekoratyviniai vazonai ir suolai, kurie pastatyti tik dabar.

"Buvo mintis pagyvinti Teatro aikštę. Joje pastatyti 6 dideli vazonai, kuriuose bus pasodinti anksti pavasarį žydintys medeliai bei gėlės. Taip pat ir 6 suolai, kurie yra tokios pat medžiagos kaip Karlskronos aikštėje, norėjome ko nors lengvo, naujo, gražaus", - sakė I. Šakalienė.

Pasak jos, tikimasi, kad šiemet pavyks nupirkti daugiau suolų.

Naujųjų aikštę papuošusių stacionarių vazonų kaina siekė per 3 tūkst. eurų už vieną. I. Šakalienės teigimu, tai - brangūs, bet išskirtiniai daiktai.

"Iš tiesų tai yra brangios, ekskliuzyvinės prekės. Tai italų gamybos storasieniai vazonai, pagaminti iš lieto marmuro. Vieno vazono kaina yra daugiau negu 3 000 eurų. Tačiau turbūt laikas miestui pereiti prie gražių daiktų", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Neseniai Savivaldybė sulaukė per 160 gyventojų pasiūlymų, ko reikėtų imtis senamiesčiui atgaivinti ir sezoniškumui mažinti. Planuojama visiems norintiesiems be jokių mokesčių ar leidimų leisti koncertuoti ir rengti teatralizuotus pasirodymus. Numatoma kviesti menininkus, kad šie Teatro aikštėje organizuotų parodas bei meninius renginius. Planuojama tartis su Klaipėdos etnokultūros centru, siūlant dalį savo programos perkelti į Teatro aikštę. Neatmetama ir milžiniško kino ekrano mintis.

Žadama, kad jau šią vasarą Teatro aikštėje bus galima naudotis nemokamu interneto ryšiu, o tamsiaisiais metų sezonais erdvė bus apšviesta. Numatoma atnaujinti ir fontaną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder