Toliau egzaminuoja būsimus rektorius

Toliau egzaminuoja būsimus rektorius

Asociacijos "Mano miestas Klaipėda" surengtoje diskusijoje susirinkę klaipėdiečiai įsitikino, kad pretendentai į Klaipėdos universiteto rektoriaus kėdę gali ilgai ir sklandžiai kalbėti. Tačiau ne vienas jų kalbose pasigedo konkretumo.

Diskusijoje norėta išsiaiškinti, koks turėtų būti Klaipėdos universiteto rektoriaus vaidmuo, plėtojant ir tobulinant universiteto ir miesto santykius.

Deja, diskusijos dalyviai turėjo progą išgirsti tik trijų pretendentų - dabar laikinai rektoriaus pareigas einančio prof. dr. Artūro Razbadausko, doc. dr. Mariaus Lanskoronskio ir prof. Sigito Vaitkevičiaus įžvalgas. Likusieji trys kandidatai diskusijoje nedalyvavo.

Pavyzdžiui, A. Razbadauskas pasidžiaugė, kad universiteto ir miesto suartėjimas pastaruoju metu itin jaučiamas. Jau nekalbant apie tai, kad universiteto tarybai vadovauja meras, miestiečiams atsiveria vis daugiau universiteto erdvių, pavyzdžiui, Botanikos sodas, universiteto miestelyje esanti gatvė ir t. t.

Iš Kauno atvykęs S. Vaitkevičius, prisiminęs tamprius vaikystės saitus su Klaipėda, svarstė, kad Klaipėdos universitetui dabar būtų pats metas formuoti esminį pamatą. Beje, S. Vaitkevičius stebėjosi, kad klaipėdiečiai organizuoja tokias diskusijas ir skiria tiek daug dėmesio universiteto rektoriaus rinkimams. Esą Kaune to tikrai nebūtų.

M. Lonskoronskis kalbėjo apie tai, kad universitetas turi visas galimybes prisidėti prie Klaipėdos matomumo, konkurencingumo.

"Universitetas ir rektorius turėtų formuoti Vakarų Lietuvos švietimo ir mokslo inovacijų tinklą, kuris galėtų pozicionuoti kaip savotiškas galios centras", - sakė M. Lonskoronskis.

Visgi susirinkusiesiems įdomiausia buvo išgirsti, ar kandidatai į rektoriaus kėdę turi konkretų planą, kaip į Klaipėdos universitetą pritraukti daugiau studentų ir juos išlaikyti.

Ne vienas kandidatas svarstė, kad pirmiausia reikėtų gerinti paties universiteto įvaizdį. Esą tam galima panaudoti pačias įvairiausias rinkodaros priemones. Nors buvo įvardinta ir daugiau įvairių būdų, matyt, susirinkusiųjų tai iki galo neįtikino, nes po diskusijos kalbinti studentai sakė kiek nusivylę.

"Manau, kad visi kandidatai yra stiprūs. Tiesa, visi kalba labai panašiai ir gana abstrakčiai. Mano nuomone, naujasis rektorius turėtų daryti ryžtingus pokyčius, kad universitetas atsigautų ir studentai nebijotų į jį stoti", - po diskusijos svarstė Klaipėdos universiteto studentų sąjungos prezidentė Vaiva Makarauskaitė.

"Išrinkti verčiausią rektoriaus posto vien iš tokių diskusijų būtų neįmanoma, reikia žinoti daugiau faktų. Bent jau šiandien atrodė, kad pretendentų atsakymai nelabai koreliuojasi su užduotais klausimais. Visi kandidatai kalba apie vizijas, o mums svarbu viena - kas atsitiks su studentais? Norime išgirsti konkrečius faktus", - antrino trečiakursė Irma Radavičiūtė.

Tą patį pažymėjo ir Klaipėdos meras bei Klaipėdos universiteto tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas. Apibendrindamas diskusiją, meras juokaudamas siūlė padaryti nedidelį eksperimentą - iš diskusijos metu daryto įrašo ištrinti klausimus ir, palikus tik pretendentų atsakymus, paskelbti konkursą "kas atspės, koks klausimas buvo užduotas?"

V. Grubliauskas neslėpė, kad spalio 15 d., kai ir vyks rektoriaus rinkimai, tarybos laukia nelengvas iššūkis.

Tam kad ateinantį pirmadienį būtų išrinktas rektorius, bent vienas pretendentas turėtų surinkti 6 iš 9 universiteto tarybos narių balsų.

"Verdiktai gali būti keli ir juos nesunku išskaičiuoti. Per Senato langą gali išeiti ir baltas, ir kitos spalvos dūmas, o gal ir jokio", - kad galimi įvairūs scenarijai, minėjo V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder