Toliau krutina Medelyno kvartalą

Toliau krutina Medelyno kvartalą

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas nori įpareigoti Investicijų ir ekonomikos departamentą pradėti ruošti inžinerinių tinklų projektą naujai planuojamam Medelyno gyvenamajam rajonui.

Specialistai, apsvarstę visus šio kvartalo plėtros variantus, taip pat ir "plikų" sklypų pardavimą, Savivaldybei patarė pačiai investuoti lėšas ir taip pagreitinti kvartalo užstatymą. Esą tai ne tik padidintų sklypų patrauklumą, bet ir sustabdytų klaipėdiečių kėlimąsi už miesto ribos.

"Kitu atveju turėtume neįsisavintą dykras. Šiuo metu siūloma rengti techninį projektą inžineriniams tinklams ir darbus išskaidyti trimis etapais", - sakė Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Preliminariai skaičiuojama, jog norint vandentiekio, kanalizacijos, šilumos tinklų ir kitos infrastruktūros sukūrimas gali atsieiti apie 8 mln. eurų.

Numatoma, jog pirmojo etapo įgyvendinimas - infrastruktūros įrengimas vakarinėje Medelyno dalyje mažaaukščiams namams - galėtų prasidėti kitais metais, o vėlesniais etapais būtų galima pradėti ir daugiaaukščių statybą.

Preliminariais skaičiuojama, jog Medelyno teritorijoje gali būti pastatyta apie 238 tūkst. kv. m ploto pastatų - apie 2 250 butų, 27 tūkst. kv. m komercinio ploto bei mokykla ar darželis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder