Trenerė turi ką pasakyti nesportuojantiems klaipėdiečiams

Trenerė turi ką pasakyti nesportuojantiems klaipėdiečiams

Sekmadienio rytas Klaipėdos Melnragės paplūdimyje prasidėjo energingai. Daugybę metų asmenine  trenere dirbanti Rasa Vilikienė nusprendė klaipėdiečiams dovanoti tikrą energijos ir geros nuotaikos užtaisą ir sukvietė sporto entuziastus į treniruotę.

Tiesa, joje galėjo dalyvauti ne tik jau pasikaustę sportininkai. R. Vilkienė paplūdimyje susirinkusiai miniai aiškino: „Mano tikslas nėra jus nuvaryti. Šioje treniruotėje svarbiausia yra judėti.“

Jau tris metus masines ir nemokamas treniruotes Klaipėdoje organizuojanti R. Vilkienė „Vakarų ekspresui“ pasakojo, kad anksčiau prie šio projekto prisidėdavo ir Klaipėdos miesto savivaldybė, tačiau galiausiai finansavimo nusprendė nebeskirti.

„Tačiau nusprendžiau ir toliau vesti šias treniruotes, nes žmonėms to tikrai reikia“, - dėstė R. Vilkienė.

Pasakodama apie tai, kaip nusprendė pradėti vesti masines treniruotes, trenerė teigė, kad anksčiau paplūdimyje treniruodavosi viena.

„Dirbu su daugybe klientų. Jie pastebėjo mane. Ir ėmė klausinėti, ar negalėtų prie manęs prisidėti“, - pasakojo mergina.

Trenerė teigė, kad po to, pirmą kartą prieš trejus metus paplūdimyje susirinko minia žmonių, sveikos gyvensenos specialistai ir kiti treneriai taip pat pasičiupo šia idėją. Taip Melnragėje atsirado ir jogos, kitų sporto šakų entuziastų.

Trenerė turi pasakyti ir tiems, kurie sako sportui neturintys laiko, kadangi daug jo pasiglemžia įtemptas, sunkus darbas.

„Visada sakau, kad visų pinigų neuždirbsime. Tad žmonės turėtų stengtis būti sveikesni. Visų pirma, tai yra geros savijautos klausimas. Be to, nesportuojantys, mažai judantys žmonės yra linkę tapti irzlesniais, piktesniais, sirgti. Mažai kas nori bendrauti su tais, kurie yra pikti. Tačiau žmonės mėgsta tuos, kurie dažniau šypsosi, gerai jaučiasi. Toks žmogus turi energijos ir net gali ja tarytum dalytis su kitais. Sportuoti verta“, - sakė R. Vilkienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder