Trinyčių tvenkinys tapo žvejų svajone

Trinyčių tvenkinys tapo žvejų svajone

Dauguma didžiųjų trofėjinių žuvų, tarp jų daugiau kaip 40 kg sveriantis 190 cm ilgio šamas, iš nuleidžiamo Laukžemių (Eketės) tvenkinio perkeltos į Trinyčių tvenkinį Klaipėdoje. Gausiai įžuvintas vandens telkinys dabar bus aplinkosaugininkų dėmesio centre, nuo brakonierių jį saugos ir slaptos kameros bei žvejai savanoriai.

Istorinė žvejyba Laukžemių (Eketės) tvenkinyje vyko ketvirtadienį. Klaipėdos rajono žvejai savanoriai, įsibridę į nusekusį tvenkinį, iš dumblo graibštais traukė didžiules žuvis, kurios dviem reisais buvo pervežtos į Trinyčių tvenkinį Klaipėdoje ir į išnuomotus Lazdininkų bei Tūbausių tvenkinius Kretingos rajone. Daug mažesnių žuvų buvo išleistos į Dangę.

"Rezultatais esame patenkinti. Nemažai žuvų buvo prarasta, nes tvenkinio dugne daug dumblo, į kurį nėrusios žuvys užduso, tačiau didžiąją dalį didžiausių, trofėjinių žuvų išgelbėjme. Į Malūno tvenkinį išleidome beveik žmogas dydžio šamą, apie tris dešimtis 10-12 kilogramų sveriančių karpių, apie penkias dešimtis tiek pat sveriančių lydekų, labai daug karšių, šlakių,karosų ir kitų žuvų", - vardino vienas iš žuvų perkėlimo operacijos organizatorių klaipėdietis žvejys Tomas Navalinskas.

Pašnekovas džiaugėsi, jog didžiausia dalis žuvų buvo perkelta į Klaipėdos tvenkinį ir sakė, jog žvejai savanoriai jau apgalvojo jo apsaugą nuo neleistinos žvejybos.

"Bus pastatytos slaptos kameros, kurios fiksuos žvejus. Mes patys gyvename netoliese ir stebėsime, kad nebūtų žvejojama tvenkinyje su neleistinais įrankiais. Entuziastus, kurie tikisi dabar didelių laimikių, galiu nuraminti, jog teks palaukti bent iki pavasario. Žuvys patyrė tokį stresą, jog dabar tikrai nesimaitins, o po keleto savaičių atvės vanduo ir jos tikrai nebus pagaunamos", - aiškino žvejas.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas patikino, kad aplinkosaugininkai akylai stebėjo žuvų perkėlimo procesą ir fiksavo kiek bei kokių žuvų buvo paleista į minėtuosius tvenkinius, tačiau skaičiai kol kas dar nesusumuoti.

"Be abejonės taip gausiai įžuvintą Trinyčių tvenkinį dabar akylai stebėsime ir saugosime, kad jame nebūtų žvejojama neleistinomis priemonėmis. Žinoma, jeigu žvejai su leistinais įrankiais pagauna didelę žuvį, negalime jiems įsakyti ją paleisti, tai jau jų sąžinės reikalas", - sakė V. Marozas.

Penktadienį žvejai savanoriai tikisi užbaigti žuvų perkėlimo operaciją iš Laukžemių tvenkinio, nes ketvirtadienį dar buvo likusių vietų, į kurias įbristi dėl gylio jie negalėjo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder