Turgeliui - mirties nuosprendis

Turgeliui - mirties nuosprendis

UAB Naujasis turgus Klaipėdos miesto tarybos Kolegijai įrodė, jog reikia parduoti jam priklausančią nuostolingą Žvejybos uosto rajono turgavietę, esančią Minijos g. 137A.

Naujojo turgaus administruojamas 1971 m. pastatytas vieno aukšto prekybos paviljonas Žvejybos uosto gyvenamojo rajono turgavietėje - nusidėvėjęs, nepatrauklus nei pardavėjams, nei pirkėjams ir nuostolingas. Pernai ši turgavietė bendrovei atnešė 6 194 (21 386 litų) eurų nuostolį, 2013 m. - 5 198 eurų (17 947 litų) nuostolį.

Dar 4 200 eurų Naujasis turgus investavo į galimybių studiją, kuri įrodė, kad šis objektas neturi jokių perspektyvų, nors 2011 m. buvo patvirtintas detalusis planas, kuriame numatyta atnaujinti paviljoną su stogine ir privažiavimo prie jo kelią, naikinant įvažiavimą iš Minijos gatvės ir įrengiant išvažiavimą iš turgvietės į Naikupės gatvę. Skaičiuota, jog tokia paviljono rekonstrukcija kainuotų apie 557 tūkst. eurų.

UAB "Civitta" atliktos galimybių studijos rengėjas Mindaugas Balkus galimybių studijos rezultatus pristatė vakar vykusio miesto tarybos Kolegijos posėdžio metu.

Galimybių studijoje buvo išskirtos trys Žvejybos uosto rajono turgavietės galimybės: tęsti esamą veiklą, atnaujinti paviljoną ir vykdyti papildomą komercinę veiklą, parduoti paviljoną. Studijos rengėjai išanalizavo prekyvietės gretimybes, konkurencinę aplinką ir konstatavo, jog stagnuojančiame, nesivystančiame rajone net ir atnaujintas paviljonas neatlaikys aplinkui esančių prekybos centrų konkurencijos. Todėl rekomenduota paviljoną parduoti.

Šią galimybę kaip pačią priimtiniausią bendrovei įvardino ir Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas. Kolegijos nariai idėją palaikė balsų dauguma.

Taigi uostamiesčio nekilnojamojo turto pasiūlai greitu laiku bus patiektas naujas objektas - daugiau kaip 100 kv. m prekybos paviljonas. Jo pirkėjas įgis teisę į beveik 25 arų valstybinės žemės sklypo nuomą iki 2078 m. Žemės sklypo paskirtis - kitos paskirties žemė, komercinės paskirties objektų teritorijos, prekybos, paslaugų ir pramonės objektų statyba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder