Vakarų Lietuva vilioja turistus

Vakarų Lietuva vilioja turistus

Turizmo informacijos centrų atstovai iš įvairių Lietuvos kampelių liepos 2-3 d. dalyvavo Pamario kraštą reprezentuojančiame ture "Žuvies kelias", kurį organizavo Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centras.

Turizmo darbuotojų susitikimo tikslas - susipažinti su Klaipėdos ir Šilutės rajonų turizmo potencialu ir naujausiomis paslaugomis turistams. Viena iš jų - turas "Žuvies kelias", apimantis pramoginį pasiplaukiojimą įvairių tipų laivais po Kuršių marias ir į jas vandenis plukdančias upes bei kanalus, pažintį su nuostabia pamario gamta ir Mažosios Lietuvos regiono kultūra, laivybos tradicijomis, folkloru, tarme ir, žinoma, žuvimi kvepiančiu kulinariniu paveldu.

Pasak Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorės Daivos Buivydienės, Pamario turizmo klasteris apima Klaipėdos ir Šilutės rajonų gyvenvietes, jų turistinius maršrutus, viešojo sektoriaus bei verslininkų teikiamas pramogų, apgyvendinimo, maitinimo paslaugas.

Anot Gargždų krašto muziejaus direktorės Sigitos Bučnytės, vienas iš įdomiausių šios įstaigos skyrių - etnografinė laivadirbio Jono Gižo sodyba Drevernoje, kurioje ne tik įrengta įdomi ekspozicija, bet ir vyksta įvairūs renginiai, pristatantys pamario kultūrą.

Nors Europos Sąjungos (ES) lėšomis pastatyta prieplauka dėl seklaus įplaukos kanalo ir negali tinkamai funkcionuoti, Žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės "Klaipėdos rajono iniciatyvos" pirmininkė Vilma Daukšienė džiaugiasi ir šiuo projektu, ir ES fondų paramos dėka atgimusiais kultūros namais, įrengtu skulptūrų parku bei vėtrungių galerija, šiemet pradėjusiu veikti metaliniu apžvalgos bokštu, pastatytu senoviniu kuršių laivu. Pasak jos, vietos verslininkai įsigijo įrangą, reikalingą žuvivaisai, žuvies rūkymui ir prekybai. Iš viso įgyvendintas 21 projektas ir per 2007?2013 metų laikotarpį panaudota 2,7 mln. litų paramos.

Naujausias Drevernos bendruomenės vietos veiklos grupės "Pajūrio iniciatyvos" projektas - įrengtos gintaro apdirbimo dirbtuvės. Liepos 2 d. iš ryto jose dar tvarkėsi statybininkai, o po pietų gintaro apdirbimo paslaptis jau bandė įminti turistai. Buvusioje miestelio katilinėje įrengtose gintaro apdirbimo dirbtuvėse lankytojai gali patys pabandyti šlifuoti gintarą ir susiverti karolius ar pasidaryti kitokį papuošalą. Gintaro apdirbimo dirbtuvių Drevernoje atsiradimas nėra atsitiktinis, tai - šio krašto tradicija, nes kitame Kuršių marių krante, Juodkrantėje, yra Gintaro įlanka, kurioje buvo kasamas gintaras. Atgaivinti šią veiklą turi ketinimų ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija.

Tarp Vakarų Lietuvą aplankiusiems turistams siūlomų pramogų yra ir kelionė senoviniu buriniu pamario laivu reisene "Dreverna" į Juodkrantę ir atgal, baltųjų gervių, jūrinių erelių ar besiskleidžiančių baltųjų lelijų plantacijų stebėjimas Nemuno deltos regioniniame parke. Neseniai atvertu vidaus vandens keliu nuo Mingės kaimo iki Drevernos, besitęsiančiu Minijos upe, Karaliaus Vilhelmo kanalu ir Drevernos upe, galima plaukti mažaisiais kateriais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder