Vandalai ir toliau niokoja Klaipėdą

Vandalai ir toliau niokoja Klaipėdą

Nuo gegužės mėnesio Klaipėdos savivaldybė užfiksavo apie 130 vandalų nupaišytų grafičių, tačiau vienas jų, pačioje senamiesčio širdyje, Tiltų gatvėje, gyventojų bei miesto svečių akį rėžia jau seniai.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė sakė, kad kiekvieną pirmadienį pagal iš anksto suplanuotą maršrutą vyksta miesto tvarkos patikra, ir pareigūnai fiksuoja pažeidimus.

Tiesa, senamiestis kažkodėl pamirštamas. "Tiltų gatvė dar nebuvo tikrinta", - pripažino K. Vintilaitė.

"Tai labai senas grafitis, tačiau keista, kad pastato valdytojai iki šiol nesusiprato jo pašalinti, o laukia tikrintojų ir jų nurodymų", - kalbėdama apie didžiulį grafitį, nupieštą ant vieno Tiltų gatvės gyvenamojo namo, kurio pirmajame aukšte įsikūrusios prabangios parduotuvės, sienos, sakė valdininkė.

Ji pažadėjo, kad Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai šį įvykį būtinai užfiksuos skubos tvarka ir bus imtasi atitinkamų priemonių.

"Pastatų savininkai, gavę įspėjimą, turi tam tikrą terminą, per kurį privalo ištaisyti žalą. Jei termino nepaisoma, imamės griežtesnių sankcijų", - aiškino skyriaus vadovė.

Už atitinkamų priežiūros taisyklių nesilaikymą netvarkingų pastatų savininkų laukia įspėjimai arba administracinės baudos iki 3 000 Lt.

Miesto statinių priežiūros taisyklių pažeidėjais nelaikomi tik tie pastatų valdytojai, kurie dėl apipaišytų sienų patys kreipėsi į policiją.

"Surasti bei fiksuoti pačius pažeidėjus, grafičių meistrus, yra labai sunku. Ne paslaptis, kad jie piešia naktį arba vėlai vakare užsidangstę veidus, kad liktų neatpažinti. Tiesa, pagrindinė grupė, kurios nariai masiškai gadino pastatus savo piešiniais ar užrašais, jau yra nustatyta policijos ir nubausta", - sakė K. Vintilaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder