Vidaus reikalų ministras aplankė Klaipėdos ugniagesius

Vidaus reikalų ministras aplankė Klaipėdos ugniagesius

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas šiandien susitiko su Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos struktūrinių padalinių vadovais. Aptarime taip pat dalyvavo vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma bei ministro patarėjas Karolis Vaitkevičius. Susitikimo metu aptartos Klaipėdos gaisrininkų problemos, pasidalinta didžiausiais lūkesčiais.

Pradžioje Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis svečiams pristatė Klaipėdos apskrities valdybos struktūrą bei išdėstė, kokios yra didžiausios problemos.

 

„Yra du variantai: arba didinamas finansavimas ir mes atliekam įvairius darbus, nes mes tą galim, arba gryninam funkcijas“, - apie gaisrininko atliekamą didžiulį spektrą darbų: nuo kačiukų iškėlimo iš medžių, iki gaisrų gesinimo, kalbėjo M. Garbenis. Taip pat iškeltas klausimas dėl geros gaisrininkų parengties. Kadangi nėra lėšų apmokėti viršvalandžius, vietoj to ugniagesiams yra duodami laisvadieniai, todėl kartais itin trūksta tarnyboje esančių žmonių.

 

Gaisrų tendencijos Klaipėdoje nenuspėjamos, o didžiausią nerimą kelia prastos socialinės padėties gyventojai: „Norint sumažinti žuvusiųjų gaisre skaičių, reikalingas didžiulis tarpinstitucinis bendradarbiavimas tiek su socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldžiomis įstaigomis, tiek su policija“, - aiškino M. Garbenis.

Kadangi ugniagesiai – mažiausiai uždirbantys statutiniai pareigūnai, ministras E. Misiūnas tikino, jog ugniagesių organizacija dabar yra prioritetinė darbo užmokesčio kėlimo klausimu. „Nesinori matyti tokių skaičių, kai toje pačioje sistemoje esančių statutinių pareigūnų atlyginimai skiriasi 30-40 procentų. Situacija nelabai sąžininga“. Taip pat ministras priminė, jog tokia atskirtis yra dėl policijos padarytų reformų, kurios nuo 2014 metų leido sutaupyti apie 17 milijonų eurų.

Ministras E. Misiūnas taip pat pranešė naujieną, ugniagesiams sukėlusią šypseną: „Nuo rudens tapsiu  ugniagesiu savanoriu. Savo pavyzdžiu bandysiu skatinti savanorystę, nes puikiai suprantame, kad mažuose miesteliuose be savanorių efektyviai gesinti gaisrus yra beveik neįmanoma“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder