Vyks kandidatų į Seimą Marių apygardoje debatai

Vyks kandidatų į Seimą Marių apygardoje debatai

Nešališka jaunimo iniciatyva “Žinau, ką renku” kartu su asociacija „Mano miestas Klaipėda“ ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) organizuoja Baltijos vienmandatės rinkimų apygardos kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą debatus, kurie vyks rugsėjo 19 d., 18 val., Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos aktų salėje. Debatuose kviečiami dalyvauti visi Baltijos vienmandatės rinkimų apygardos kandidatai į Seimą. Debatus moderuos LNK laidų vedėjas ir naujienų portalo „Alfa.lt“ žurnalistas Tomas Dapkus.

Per rinkimus, kurie vyks spalio 9 d., Klaipėdos miesto gyventojai rinks savo atstovus Seime. Kandidatų yra net 12, todėl išsirinkti tinkamiausią nelengva. Siekdami padėti rinkėjams apsispręsti, už kurį kandidatą balsuoti rinkimų dieną, organizatoriai kviečia Baltijos apygardos gyventojus atvykti į debatus ir betarpiškai pabendrauti su kandidatais. Debatų metu kandidatai diskutuos Klaipėdai ir visai šaliai aktualiomis temomis, atsakys į dalyvių klausimus. Debatų metu kiekvieno kandidato bus klausiama, ką jis žada Klaipėdai ir valstybei, o jo atsakymai bus įamžinami.

Debatų moderatorius, žurnalistas Tomas Dapkus sako, jog „svarbiausia, kad politikai ne tik dėstytų abstrakčius planus, bet ir galėtų konkrečiai įvardyti kokiais būdais ir priemonėmis juos įgyvendins“.

„Partijų ir kandidatų – tikrai nemažai. Visi siūlo iš pirmo žvilgsnio puikius dalykus, tad bet kuriam rinkėjui – tiek jaunam, tiek vyresniam – sunku nepasimesti ir priimti atsakingą sprendimą. Mūsų iniciatyva siekia, kad žmonės labiau domėtųsi kandidatais, mokėtų atskirti pagrįstus įsipareigojimus nuo populizmo, daugiau bendrautų su politikais tiesiogiai – tiek debatų metu, tiek virtualioje internetinėje platformoje www.zinaukarenku.lt“ - sako “Žinau, ką renku” Klaipėdos iniciatyvinės grupės narė Kornelija Ukolovaitė.

Tradiciškai priešrinkiminius kandidatų debatus Klaipėdoje organizuojančios asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentė advokatė Indrė Butvilė džiaugiasi, kad šiemet Klaipėdoje prieš rinkimus į Seimą organizuojami kandidatų debatai įtraukti į visoje Lietuvoje vykstančią pilietinio aktyvumo akciją „Balsuok atsakingai“. „Šiemet kartu su veikliu jaunimo iš iniciatyvos „Žinau, ką renku“ ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) organizuojame net 4 debatus tarp kandidatų į Seimą: Baltijos, Marių, Pajūrio ir Danės vienmandatėse rinkimų apygardose. Tikime, kad per debatus klaipėdiečiai galės geriau pažinti būtent savo apygardų kandidatus. Siekiame, kad rinkimų dieną miesto bendruomenė dalyvautų rinkimuose aktyviai, būtų apsisprendusi ir rinktų savo atstovus Seime oriai, išmintingai bei atsakingai“,- teigia asociacijos prezidentė Indrė Butvilė.

Baltijos apygardos kandidatų debatai vyks rugsėjo 19 d. 18 val. Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos aktų salėje (Paryžiaus Komunos g. 16A).

Debatų žiūrovai gaus specialias rinkėjams akcijos “Balsuok atsakingai” parengtas atmintines, kuriose ras patarimų kaip formuluoti klausimus kandidatams.

Apie organizatorius:

Iniciatyva “Žinau, ką renku”, tai jau trečius metus veikianti nešališka jaunimo politikos stebėsenos platforma, kuri organizuoja debatus ir susitikimus su politikais, bei siūlo galimybę rinkėjams ir politikams bendrauti virtualiai platformoje www.zinaukarenku.lt. Šiais metais Iniciatyva “Žinau, ką renku” prisijungė prie nacionalinės kampanijos “Balsuok atsakingai”, kuria siekiama suorganizuoti debatus visose Lietuvos vienmandatėse apygardose ir paskatinti sąmoningą rinkėjų pasirinkimą.

Asocacija „Mano miestas Klaipėda“ – tai nuo 2009 metų veikianti nevyriausybinė organizacija, kuri telkia klaipėdiečius geriems darbams ir skatina klaipėdiečių aktyvumą. Pilietiškumo skatinimo tikslu asociacija prieš kiekvienus rinkimus Klaipėdoje organizuoja viešus debatus kandidatams į valstybinę, vietos savivaldos ar Europos Sąjungos valdžią.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) yra didelę dalį jaunimo organizacijų Klaipėdoje vienijanti asociacija, kurios veiklos taikinyje jaunimas ir su jaunimo reikalais bei jų integracija visuomenėje susiję klausimai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder