Vykstantiems iš Nidos – kantrybės išbandymas

Vykstantiems iš Nidos – kantrybės išbandymas

Sekmadienio popietę – kantrybės išbandymas keliaujantiems iš Nidos. Čia perkėloje į Klaipėda nusidriekė milžiniškos eilės.

Kaip praneša LRT.lt skaitytojai, eilėje į keltą stovi gausybė automobilių. Nenuostabu, nes ilgąjį savaitgalį didelis būrys poilsiautojų patraukė į šalies pajūry, dalis jų rinkosi Nidos kurortą.

„Savaitgalį čia vyko nemažai renginių, be to, kai kas turėjo ilgąjį savaitgalį, o ir oras puikus, tad nenuostabu, kad masė žmonių prie jūros“, – teigė eilėje vis dar esantis LRT.lt skaitytojas.

Perkėloje susidarė milžiniškos eilės / LRT.lt skaitytojo nuotr.

Anot jo, kantrybe vairuotojams apsišarvuoti teko ir ketvirtadienį bei penktadienį, kuomet nemaža dalis poilsiautojų vyko į priešingą pusę.

Tiesa, nors automobilių nemažai, susidariusi spūstis, tačiau, kaip teigia laukiantys kelto, eilė po truputį juda, visiško, galbūt tik ne taip sklandžiai , kaip galima tikėtis.

Nidos perkėlos tiesioginės transliacijos pateikiamame įraše matyti, kad automobilių iš tiesų nemažai, vos užpildomas keltas pajuda, eilė šiek tiek praretėja, tačiau vizualiai matyti – laukiančių automobilių gausu.

Perkėlos dispečeris: dirbame pilnu intensyvumu, uoste dirba trys keltai

Kaip LRT.lt teigė Nidos perkėlos dispečeriai, šiuo metu perkėla dirba pilnu pajėgumu, automobilius į Klaipėdą kelia trys keltai.

„Taip, spūstys ir eilės iš tiesų yra, tačiau eilė juda. Dirbame pilnu pajėgumu, šiuo metu automobilius kelia trys įmonės keltai“, – LRT.lt sakė perkėlos dispečeris.

Smiltynės perkėla / BNS nuotr.

Anot jo, didesnių ar mažesnių spūsčių tikėtis galima iki pat šio vakaro, nes poilsiautojų nemažai, automobilių eismas gana intensyvus, o ir visi grįžtantis link perkėlos išsirikiavo popietę, todėl susidarė eilės.

„Savaitgalis, todėl natūralu, kad transporto priemonių gerokai daugiau, tačiau situacija pilnai kontroliuojama, automobilių judėjimas vyksta. Taip, spūstys greičiausiai liks iki vakaro, nes poilsiautojų srautas po truputį palieka Nidą“, – teigė dispečeris.

Žada pirkti daugiau keltų

LRT.lt primena, kad dar šių metų rugpjūtį skelbta, kad Smiltynės perkėla ruošiasi įsigyti dar du keltus. Vienas pakeis iki šiol kursuojantį keltą "Kintai", o kitas bus papildomas.

„Vasaros metu visi pasipiktinimai vyksta dėl eilių, mes darysime visas investicijas, kiek galime, kad dar daugiau pralaidumą padidinti“, – BNS sakė Mindaugas Čiakas, laikinai pareigas einantis Smiltynės perkėlos vadovas.

Keltas dirbs Naujojoje perkėloje, tačiau, pasak M. Čiako, esant reikalui, jis galės dirbti ir Senojoje perkėloje.

„Esant ekstremaliai situacijai mūsų Šiaurės rage (Senojoje perkėloje – BNS), kur keliami tik keleiviai, sezono metu susidaro didelės masės, iki 1 tūkst. keleivių, tai mes vieną keltą galėsime nukreipti dirbti į Šiaurės ragą, bet šiaip jo darbo jėga turėtų būti Naujojoje perkėloje“, – sakė M. Čiakas.

Šiuo metu bendrovė turi tris keltus, dirbančius Naujojoje perkėloje.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder