Žalą gamtai atlygins įžuvindami

Žalą gamtai atlygins įžuvindami

Didžioji dalis žuvų iš nuleidžiamo Laukžemių (Eketės) tvenkinio Klaipėdos rajone perkeltos į kitus tvenkinius, tačiau neišvengta ir nuostolių. Kritusios žuvys savaitgalį buvo semiamos kibirais.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcija suskaičiavo, jog Klaipėdos rajono žvejai savanoriai iš nuleidžiamo Laukžemių (Eketės) tvenkinio į Trinyčių tvenkinį Klaipėdoje ir į Lazdininkų bei Tūbausių tvenkinius Kretingos rajone perkėlė 2 tonas 15 rūšių žuvų. Panašus kiekis mailiaus buvo nuleistas į Dangę, tačiau dar 600 kg žuvų nugaišo.

Pasak Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko Vitalio Marozo, 600 kg nėra labai didelis kiekis lyginant su tuo, kiek žuvų buvo perkelta.

"Žala padaryta gamtai bus atlyginta, kai po Laukžemių užtvankos rekonstrukcijos tvenkinys vėl bus užpildytas vandeniu ir įžuvintas", - teigė V. Marozas.

Pasak inspektoriaus, Klaipėdos rajono savivaldybė, kuriai buvo išduotas leidimas nuleisti tvenkinį, buvo įpareigota ir surinkti žuvų gaišenas, tačiau savaitgalį niekieno neprašomi tai darė savanoriai. Žuvys, anot V. Marozo, turėtų būti utilizuotos Rietave.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder