19-tą kartą sužibo Metų klaipėdiečių žvaigždė

19-tą kartą sužibo Metų klaipėdiečių žvaigždė

Ketvirtadienį viešbutyje "Amberton Klaipėda" įvyko iškilminga dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojamų tradicinių Metų klaipėdiečio rinkimų apdovanojimų ceremonija - mažytė šventė mieste prieš prasidėsiantį Kalėdų ir Naujųjų metų laukimą.

Kaskart, kai baigiantis metams sumuojami nuveiktų darbų rezultatai, kai net tik vaikai, bet ir suaugusieji dažnai tikisi nors mažyčio stebuklo, dienraštis "Vakarų ekspresas" ragina skaitytojus pagerbti mūsų miestą į gerąją pusę keičiančius miestelėnus.

Balsuota itin aktyviai

Šiemet mūsų skaitytojai vėl aktyviai atsiliepė į raginimą paviešinti gerus darbus darančius ir miestą garsinančius klaipėdiečius, kad jie neliktų nuošalyje, o jų darbai - neįvertinti.

Per tris spalio ir lapkričio savaites skaitytojai trims rinkimų nominacijoms - Garbės klaipėdiečio, Meniškos sielos ir Jaunojo talento - pasiūlė beveik septynias dešimtis kandidatų. Į antrąjį etapą, kurio metu jau balsuota portale www.VE.lt ir dienraštyje spausdintais kuponais, pateko tie devyni, kurie buvo siūlyti dažniausiai.

Kaip jau ir tapo įprasta, aktyviausiai balsuota renkant Jaunąjį talentą.

Iš viso nuo lapkričio 11 iki 27 dienos buvo atiduoti 62 087 balsai.

Garbės klaipėdietis - kunigas

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurios gerų darbų dėka mūsų miestas pasikeitė į geresnę, gražesnę pusę arba Klaipėdos vardas pasklido ypač plačiai. Renkant 2013-ųjų Garbės klaipėdietį buvo atiduota 17 460 balsų. Daugiausiai jų sulaukė Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius, nominuotas už darbus, neapsiribojančius vien parapijiečių interesais, pasiekimus jaunimo užimtumo srityje, už Didžiojo Penktadienio Kryžiaus kelio eitynes, sugebėjimą pritraukti užsienio investuotojus, įkurtą jaunimo bažnyčios chorą, organizuojamas įvairiausias keliones, "Alfa" kursus, kurių metu ir jaunimas, ir suaugę gilinasi į tikėjimą draugiškai susėdę prie puodelio arbatos kartu su klebonu kaip su geru draugu.

Kunigą rinkimams pasiūlę klaipėdiečiai akcentavo ir tai, kad jis vadovauja skautų stovykloms, o šiemetinė jubiliejinė buvo išrinkta jaunimo metų renginiu. Priminta ir V. Viktoravičiaus parama policijai, jo dėka bažnyčioje veikiantis anoniminių alkoholikų klubas.

GARBĖS KLAIPĖDIETIS. Klebonas Vilius Viktoravičius už darbus, neapsiribojančius vien parapijiečių interesais, "Vakarų ekspreso" skaitytojų valia tapo Garbės klaipėdiečiu. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šioje nominacijoje taip pat buvo balsuojama už Klaipėdos jaunųjų lyderių "Interact" klubo "Į žvaigždes" ("Ad Astra") 2011-2013 m. klubo prezidentę Dominyką Stirbytę ir Klaipėdos futbolo klubo "Atlantas" komandą.

D. Stirbytė buvo nominuota už tai, kad inicijavo minėto klubo veiklą, organizavo, padėjo surinkti lėšas vaikams, turintiems klausos negalią, klausos aparatams pirkti. Pasak šią merginą siūliusių skaitytojų, ji, norėdama pajusti, ką reiškia negirdėti, išmoko gestų kalbą, kad galėtų bendrauti su neprigirdinčiais bendraamžiais.

"Atlanto" vyrai, anot "Vakarų ekspreso" skaitytojų, Garbės klaipėdiečių vardo buvo verti už tai, jog iš pelenų pakilo taip, kad po 11 metų į Klaipėdą grąžino Lietuvos pirmenybių sidabr medalius ir per plauką liko nuo aukso.

Jaunasis talentas - Europos čempionė

Aktyviausiai buvo balsuojama renkant šių metų Jaunąjį talentą - perspektyvų, veiklų, talentingą jaunąjį klaipėdietį. Už tris nominantus buvo atiduotas net 41 241 balsas.

Jaunuoju talentu vakar buvo paskelbta karatė kiokušin kultivuojanti Skaistė Venckutė, nominuota už šiemet iškovotą Europos jaunių (iki 18 m.) karatė kiokušin čempionės vardą.

JAUNUOJU TALENTU vakar buvo paskelbta karatė kiokušin kultivuojanti Skaistė Venckutė, nominuota už šiemet iškovotą Europos jaunių (iki 18 m.) karatė kiokušin čempionės vardą. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Daug skaitytojų palaikymo sulaukė ir dailės studijos "Varsa" auklėtinė Gabrielė Jurevičiūtė, kurios kūrinys konkurse "The 20-th Annual World childrens Picture Contest" buvo įvertintas aukso prizu ir nurungė 30 tūkst. vaikų ir jaunuolių iš 75 pasaulio šalių piešinius.

Jaunojo talento vardui buvo nominuotas ir buvęs Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos dvyliktokas Justas Žemgulys, šiais metais laikęs penkis brandos egzaminus gavęs aukščiausius - šimto balų - įvertinimus. Šiemet visoje Lietuvoje tokių rezultatų buvo vos keturi.

Meniška siela - aktorė

Meniškos sielos titulas, skiriamas įvairaus meno srityse šiemet geriausių rezultatų pasiekusiam klaipėdiečiui, "Vakarų ekspreso" skaitytojų sprendimu, nuo šiol priklauso aktorei Virginijai Kochanskytei. Skaitytojai įvertino jos darbą ir pastangas ugdant jaunuosius poetus, prozininkus ir skaitovus.

MENIŠKOS SIELOS titulas nuo šiol priklauso aktorei Virginijai Kochanskytei. Skaitytojai įvertino jos darbą ir pastangas ugdant jaunuosius poetus, prozininkus ir skaitovus. Garbingą apdovanojimą atsiėmė aktorės vyras, skulptorius Arūnas Sakalauskas. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Intensyviai buvo balsuojama ir už šiemet "Auksinio scenos kryžiaus" laureate tapusią Agniją Šeiko, kuri buvo nominuota už šokio meno propagavimą.

Meniška siela dalis skaitytojų regėjo ir Klaipėdos pramonininkų asociacijos vadovybę. Tokiam titului ji buvo nominuota už idėją skulptūrėlėmis papuošti M. Mažvydo alėjos suoliukus ir pastangas ieškant joms mecenatų.

Nuoširdi padėka

"Vakarų ekspreso" redakcija nuoširdžiai dėkoja partneriams, kurių dėka iniciatyva pagerbti gerus darbus darančius miestelėnus galėjo virsti gražiu vakaru: renginio globėjai alaus daryklai "Švyturys", generalinei rėmėjai - darbų saugos konsultacinei įmonei "Sabelija", didiesiems rėmėjams - SBA baldų kompanijai, viešbučiui "Gamtos perlas", verslo konsultacijų ir mokymų kompanijai "Grand Partners", rėmėjams - statybų bendrovei "Arkada", Baltijos bunkeriavimo agentūrai, UAB "Klaipėdos mėsinei", viešbučiui "Amberton Klaipėda", prekybos ir pramogų sostinei "Akropolis", UAB "Voltas", kompanijai "Fortum Klaipėda", jūrų krovinių kompanijai "Bega", sodo centrui "Frezija", UAB "Minijos nafta", AB "Smiltynės perkėla", parduotuvei "Vynoteka", IT sprendimų kompanijai "Recafe", UAB "Biuro pasaulis" ir renginio "įpakavimo" meistrei "Promoplius".

Taip pat nuoširdų "ačiū" tariame apdovanojimų ceremoniją vedusiam Remigijui Ambrulaičiui, šventinę nuotaiką kūrusiems Stasio Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestrui, maestro Sauliui Šiaučiuliui, pantomimos teatrui "A", vadovaujamam Alekso Mažono.

Dėkojame ir nominantus bei laureatus sveikinusiems Klaipėdos jaunimo centro dainos studijos "Keberiokšt" vyresniųjų grupės ansambliui (koncertmeisteris - Žilvinas Gaubas), Juozo Karoso muzikos mokyklos instrumentiniam trio, vadovaujamam mokytojų Svetlanos Silčenko ir Virginijos Dubinskienės, ir šios mokyklos perkusininkų grupei, šokių klubui "Funky House", grupei "Hit-Kick" ir Egidijui Sipavičiui.

Balsavimo rezultatai

Garbės klaipėdietis
Dominyka Stirbytė - 3 289 (5 kuponais, 3 284 internetu).
"Atlanto" komanda - 5 246 (visi - internetu).
Vilius Viktoravičius - 8 925 (58 + 8 867).

Meniška siela
Klaipėdos pramonininkų asociacija - 213 (5 + 208).
Virginija Kochanskytė - 1 662 (16 + 1 646).
Agnija Šeiko - 1 511 (visi - internetu).

Jaunasis talentas
Justas Žemgulys - 1 805 (10 + 1795).
Gabrielė Jurevičiūtė - 19 358 (1 + 19 357).
Skaistė Venckutė - 20 078 (1 + 20 077).

Anonsas

Išsamus reportažas iš Metų klaipėdiečių apdovanojimo renginio - šeštadienio "Vakarų ekspreso" numeryje.

19-ąjį kartą sužibo Metų klaipėdiečių žvaigždė

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder