Į paveiktų šalių sąrašą įtrauktos visos pasaulio valstybės

Į paveiktų šalių sąrašą įtrauktos visos pasaulio valstybės

Griežtinamos koronaviruso (COVID-19) plitimo valdymo priemonės keliautojams, atvykstantiems ir grįžtantiems į Lietuvą, – į paveiktų šalių sąrašą įtrauktos visos pasaulio valstybės. Naujieji izoliacijos ir testų atlikimo reikalavimai įsigalios pirmadienį, vasario 8-ąją, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Iš bet kurios valstybės atvykusiems asmenims bus privaloma turėti tyrimo rezultatą, atliktą 48 val. iki atvykimo, arba atlikti tyrimą atvykus į Lietuvą. Taip pat privaloma 14 dienų izoliacija, su galimybe susitrumpinti izoliaciją, savo lėšomis 10 dieną, atlikus koronaviruso nustatymo tyrimą.

Visi asmenys, kuriems taikomos izoliacijos išimtys, privalės turėti numatytą išimtį įrodančius dokumentus (su vertimu į lietuvių, anglų ar rusų kalbą), kuriuos, pareikalavus, privalės pateikti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams ar pareigūnams, atliekantiems tikrinimą dėl izoliavimo reikalavimų laikymosi.

Nuo pirmadienio, vasario 8 d. visuose oro uostuose ir jūrų uoste bus įrengti keleivių kontrolės punktai, kuriuose budės NVSC bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos specialistai ir vykdys sustiprintą kontrolę. Kontrolės metu bus tikrinama, ar keliautojai teisingai užpildė keleivių anketas, ar asmenys turi koronaviruso diagnostinių tyrimų rezultatus, t. y. pažymą dėl neigiamo koronaviruso testo rezultato. Taip pat bus tikrinama, ar asmenys, kurie buvo registruoti koronaviruso diagnostiniam tyrimui, tokį tyrimą atliko nustatytu laiku. Tyrimo neatlikus nustatytu laiku, asmenims gali grėsti administracinė atsakomybė.

Siekiant išvengti didelio žmonių srauto kontrolės punktuose, Sveikatos apsaugos ministerija ragina keliautojus atsakingai užpildyti NVSC anketą ir jau atvykimo dieną užsiregistruoti Karštojoje koronaviruso linijoje 1808 dėl tyrimo atlikimo.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, o įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder