Koronavirusas nustatytas dar trims „Klaipėdos hospiso“ globotiniams

Koronavirusas nustatytas dar trims „Klaipėdos hospiso“ globotiniams

Koronavirusas nustatytas dar trims „Klaipėdos hospiso“ globotiniams, informuoja Nacionalinio visuomenės ir sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

„Vakar buvo paimti ėminiai ir vėlai vakare nustatyta, kad iš 8 pacientų, kuriems (anksčiau – ELTA) buvo neigiamas viruso tyrimas, tai vakar vakare iš šių 8 asmenų trims yra nustatyta, kad jie turi virusą“, – Eltą informavo R. Grigaliūnas.

NVSC Klaipėdos departamento direktoriaus teigimu, kol kas užsikrėtusiųjų būklė yra stabili.

„Būklė yra stabili, jų negandos kyla iš kitų ligų, kadangi turi daug gretutinių ligų. Kad būtų karščiuojančių ar žmonių su pablogėjusia sveikata šiandien rytą informavo, kad nėra, viskas stabiliai“, – teigė NVSC atstovas.

Pasak R. Grigaliūno, 5 „Klaipėdos hospiso“ globotiniams, kuriems buvo nustatytas neigiamas koronaviruso testas, planuojama po kelių dienų dar kartą atlikti pakartotinius tyrimus.

„Būtų gerai (atlikti tyrimus – ELTA), kadangi žmonės yra turintys įvairių ligų ir bėdų, jų organizmas yra pasilpęs, tai būtų protinga padaryti dar kartą tyrimus dėl viruso nustatymo“, – teigė NVSC atstovas.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Justina Petravičienė šeštadienį Eltai patvirtino, kad „Klaipėdos hospise“ susirgo 30 globotinių ir 10 įstaigos darbuotojų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder