Privačiuose globos namuose „Klaipėdos hospisas“ – 38 koronaviruso atvejai

Privačiuose globos namuose „Klaipėdos hospisas“ – 38 koronaviruso atvejai

Privačiuose globos namuose „Klaipėdos Hospisas“ užsikrėtimas koronavirusu virusu patvirtintas net 38 šios privačios įstaigos globojamiems žmonėms ir didžiajai daliai ten dirbusio personalo, savo feisbuko paskyroje pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„2020.04.18 diena ir susidūrėme su bent iki šios dienos pačiu didžiausiu iššūkiu šiame kovos su COVID-19 virusu fronte.

Tik ką gavau informaciją, kad privačiuose globos namuose „Klaipėdos Hospisas“ užsikrėtimas tuo virusu patvirtintas net 38 šios privačios įstaigos globojamiems žmonėms ir didžiajai daliai ten dirbusio personalo“, - rašo jis.

Toliau jis tęsia:

„Tai labai rimtas incidentas ir itin rimta grėsmė ypač visiems ten esantiems ligoniams. Todėl nedelsiant buvo informuoti SAM atstovai, tik ką kalbėjau ir su ministru A. Veryga, VSC vadovais, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovais bei specialistais. Visos reikiamos žinybos apie situaciją informuotos. Visos jos ėmėsi būtinų veiksmų tokioje situacijoje.

Kalbėjau ir su įstaigos vadovais, liepiau jiems nedelsiant užkirsti kelią bet kokiam judėjimui į ir iš šio pastato, apie situaciją informuoti visą savo personalą.

Netrukus bus aišku ir kas konkrečiai iš ten dirbančių darbuotojų užsikrėtę tuo virusu.

Paprašiau vadovų, kad žaibiškai būtų sprendžiamas ir personalo, galinčio prižiūrėti pacientus vietoje pačiu artimiausiu metu klausimas, nes, pasitarus su SAM specialistais, nuspręsta, kad būtų per didelė rizika bandyti pervežti tuos žmones į kitas gydimo įstaigas. Tad šio židinio vietoje ir spręsti visus pacientų priežiūros, globos ir personalo aptarnavimo klausimus.

Kad ir kaip dramatiškai atrodo ši situacija, bet neabejoju visų žinybų sutelktu ir profesionaliu bei koordinuotu veikimu, kuris užkirs bet kokią galimybę grėsmės plėtrai į išorę.

Neabejoju, kad suvaldysime net ir tokią grėsmingą padėtį ir svarbiausia - nepanikuokime ir susitelkime, be itin rimto reikalo neikime iš namų, nepaisant to, kad kaip ir buvo skelbta apie tam tikrus suvaržymų atlaisvinimus.

Privalome suprasti ir įsisąmoninti - viruso keliama grėsmė dar niekur nepasitraukė, kova nesibaigė, ji tęsiasi ir net ir pabaigos pradžios dar nematyti.“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder