16-metės išprievartavimo byloje – netikėtas posūkis

16-metės išprievartavimo byloje – netikėtas posūkis

Didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusioje paauglės iš Jurbarko krašto išprievartavimo byloje – netikėtas vingis: nuosprendį apskundė ne tik nukentėjusios merginos šeima, prokuratūra, bet ir kalėjimo išvengęs rytų kovos menų turnyrų prizininkas, vietos politikų sūnus Mantas I.

Tauragės teisėjos Gražinos Gudžiūnienės sprendimas apsiriboti lygtine bausme sukėlė pasipiktinimo bangą, tačiau netgi toks verdiktas prievartautojui pasirodė per griežtas.

Pastarasis vasario pabaigoje buvo nuteistas lygtiniu 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimu už 16-metės seksualinį prievartavimą, pasikėsinimą ją išžaginti ir sveikatos sutrukdymą.

Dabar jau 18-metis jurbarkietis prašo išteisinti jį dėl pasikėsinimo išžaginti, nes esą savanoriškai atsisakė baigti šį nusikaltimą. Skundą pasirašė jo advokatas.

Epizodo dėl seksualinio prievartavimo vaikinas neskundė.

Jei karantinas neprivers pakeisti planų, Klaipėdos apygardos teismas skundus turėtų atversti gegužės 21 dieną, praėjus beveik metams po kraupaus išpuolio, surengto per mokslo metų pabaigtuvių šventę Tauragės rajono kaimo turizmo sodyboje

Nuoširdumu visiškai netiki

Dar iki nuosprendžio savo kaltę kikboksininkas pilnai pripažino, įtikinėjo, jog gailisi, tačiau paskelbus verdiktą staiga ėmė neigti vieną iš trijų nusikalstamų epizodų.

„Teismas patikėjo jo ašaromis, kurios, manau, buvo netikros. Jis visiškai pripažino kaltę, bet po nuosprendžio buvo pateiktas skundas“, – trečiadienį bendraudamas su portalu lrytas.lt, nuostabos neslėpė nukentėjusios moksleivės advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

Mergina su savo artimaisiais įsitikinusi, jog dėl itin žiauraus, ilgas dvasines ir fizines kančias nulėmusio nusikaltimo prievartautojui turėjo būti skirta realus laisvės atėmimas.

„Jis iš pradžių nepripažino savo kaltės, sekė pasakas, bandė išvengti atsakomybės. Prisipažino tik vėliau, prispirtas įrodymų“, – jurbarkiečio nuoširdumu netikėjo M.Vasiliauskas.

Nukentėjusiosios šeima savo skunde prašo priteisti didesnę neturtinę žalą, kurią Tauragės teisėja G.Gudžiūnienė įvertino 12 tūkst. eurų.

Nuosprendį apskundusi Klaipėdos apygardos prokuratūra prašo Mantui I. skirti realią 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šeima – apstulbusi

„Nuosprendis mus pribloškė. Dukra labai susigraudino. Laukėme teisingumo, bet liko tik kartus nusivylimas“, – po laisvę prievartautojui dovanojusio Tauragės teismo verdikto ištarė prislėgtas 17-metės tėvas.

Švelnus verdiktas už du sunkius nusikaltimus pribloškė visuomenę, pasipiktinimo neslėpė ir daugelis žinomų žmonių. Merginą ligoninėje lankiusi verslininkė Daina Bosas pareiškė, jog tai – katastrofa.

Paauglės tėtis po verdikto papasakojo portalui lrytas.lt apie dukters sveikatą, iki šiol ją kamuojančius prisiminimus, nerimą, paskutinę lūžusio žandikaulio operaciją, šeimos gyvenimą po siaubingo išpuolio.

Mergina buvo išprievartauta pernai gegužės pabaigoje per Jurbarko krašto moksleivių vakarėlį Tauragės rajone esančioje sodyboje – klasiokai ją rado gulinčią kraujo klane, ant veido nesimatė sveikos vietos.

Nusikaltimo metu aukai buvo 16 metų, o smurtautojui – 17 metų. Dabar abu metais vyresni.

Įstrigo liūdnos akys

„Tikėjomės, kad dukters skriaudikas bus nuteistas realia laisvės atėmimo bausme. Atrodė, jog po tokio kraupaus nusikaltimo kitaip ir būti negalėjo.

Pasijutome keistai ir labai nesmagiai. Prislėgti ir sukrėsti. Būseną net sunku išreikšti žodžiais.

Dukra pasijuto pažeminta – milžinišką sukrėtimą sukėlęs smurtautojas liko laisvėje.

Be fizinių sužalojimų, kurie dar gydomi, dar sunkiau sekasi gydyti dvasinį skausmą. Ją iki šiol kamuoja sunkūs prisiminimai, tebejaučia nerimą, liūdesį, įtampą – kiekvieną savaitę vyksta į Kauną pas psichologus“, – po nuosprendžio naujienųn portalui lrytas.lt pasakojo merginos tėvas.

„Mergaitės akys liūdnos, ir nežinia, kada jos pradės šypsotis“, – ištarė mokykloje dirbanti buvusi jos klasės auklėtoja.

Lydėjo skausmas ir operacijos

Paauglei buvo nustatytas dvigubas žandikaulio lūžis, nuo smūgių jai buvo pažeista trachėja, įskilo Adomo obuolys, buvo išmuštas dantis, o kitus pažeistus dantis teko specialiai sutvirtinti. 16-metės kūnas buvo nusėtas žaizdomis ir mėlynėmis.

Kauno klinikose birželį merginai buvo atlikta sudėtinga, 3 valandas trukusi žandikaulio operacija. Garsus miesto medikas, Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos vadovas profesorius Ričardas Kubilius tvirtino neatsimenantis kito tokio žiauraus atvejo per savo ilgametę darbo praktiką.

Ilgą laiką mergina negalėjo kalbėti, valgė tik pro šiaudelį, jausdama didžiulius skausmus.

Sausį jai buvo atlikta pakartotinė operacija – buvo išimtos žandikaulį tvirtinančios plokštelės.

Tačiau skausmas, diskomfortas jaučiamas iki šiol.

Pasipildė sunkūs kaltinimai

Mokslo metų pabaigtuves išnuomotoje kaimo turizmo sodyboje pernai gegužės pabaigoje šventė įvairių Jurbarko ir Jurbarko rajonų vyresniųjų klasių auklėtiniai. Skriaudikas ir jo auka vienas kito anksčiau nepažinojo.

Su mergina po sodybos teritoriją vaikščiojęs Mantas I., įtariama, ėmė prie jos priekabiauti, o atstumtas surengė žiaurią egzekuciją.

Siaubingai sudaužytą moksleivę aptiko klasės draugai, pasigedę jos būdami viduje.

Auka gulėjo ant žemės siaubingai sudaužyta – vaizdas buvo toks kraupus, kad verkė ir merginos, ir vaikinai.

Iš pradžių buvo iškelta byla dėl pasikėsinimo išžaginti, bet tyrimo metu kaltinimai papildyti dar vienu nusikaltimu – seksualiniu prievartavimu. Smurtautojas iš pradžių neigė savo kaltę, bet prispirtas įrodymų, prisipažino.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder