19 kilogramų kanapių - 13 metų už grotų

19 kilogramų kanapių - 13 metų už grotų

Klaipėdos apygardos teismas už labai didelio kiekio narkotinių medžiagų gabenimą kontrabandos būdu 13 metų laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė Sergejų Kolesnikovą (g. 1973 m.) ir Leonidą Buleiko (g. 1974 m.). Pastarojo kaltinamojo brolį Aloną Buleiko (g. 1983 m.) ir jo sugyventinę Gretą Gerasimovą (g. 1982 m.) teismas išteisino, neįrodžius jų dalyvavimo padarant šiuos nusikaltimus.

2012 m. rugpjūčio 21 d. kratos metu S. Kolesnikovo automobilio, grįžusio keltu Kylis–Klaipėda, dujų balione įrengtoje slėptuvėje buvo rasta 19 kg neteisėtai iš Nyderlandų Karalystės į Lietuvos Respubliką gabenamų kanapių. Tyrimo metu ant narkotinių medžiagų pakuočių nustatyti S. Kolesnikovo ir L. Buleiko biologiniai pėdsakai.

S. Kolesnikovas labai didelio kiekio kanapių gabenimo faktą pripažino, tačiau neigė bendrininkavimą su L. Buleiko, tuo tarpu L. Buleiko savo kaltės nepripažino. Pagal šio kaltinamojo versiją, ant kanapių pakuočių esantys jo biologiniai pėdsakai atsirado dėl prisilietimo prie S. Kolesnikovo automobilyje numestų plastikinių maišelių, kai vyrai buvo susitikę Amsterdame. Į šiuos maišelius vėliau buvo pakuojami narkotikai. Tačiau teismo tokia gynybos pozicija neįtikino. Nuosprendyje pažymėta, kad iš mobiliojo ryšio telefono apžiūros protokolo, DNR mėginių matyti, kad L. Buleiko buvo būtent tas asmuo, siejęs S. Kolesnikovą su narkotikų prekeiviais Olandijoje. L. Buleiko nuolat domėjosi S. Kolesnikovo kelionės į Klaipėdą eiga, be to, abu vyrai turėjo ir materialinį suinteresuotumą nusikalsti. Pasak teismo, vyrai kartu su nenustatytais asmenimis veikė pasiskirstę vaidmenimis ir užduotimis pagal iš anksto paruoštą ir suderintą planą, taigi nusikaltimus padarė organizuota grupe. Ši aplinkybė dar labiau pasunkino kaltinamiesiems taikytą baudžiamąją atsakomybę.

S. Kolesnikovas už labai didelio kiekio kanapių kontrabandos gabenimą nuteistas 12 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau teismas, atsižvelgęs į tai, kad šis asmuo yra recidyvistas, neatlikęs ankstesniu nuosprendžiu paskirtos laisvės apribojimo bausmės, skyrė jam galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder