"Agurkiniams" paruoštas teisiamųjų suolas

"Agurkiniams" paruoštas teisiamųjų suolas

Lietuvos kriminalinės policijos biuras baigė didelės apimties - 100 tomų - ikiteisminį tyrimą dėl Kaune veikusio "Agurkinių" ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Ikiteisminis tyrimas dėl "Agurkinių" nusikalstamo susivienijimo veiklos - neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu kvaišalų ir jų kontrabandos, neteisėto praturtėjimo - buvo pradėtas 2011 metų gegužę.

Išaiškinant nusikaltimus buvo bendradarbiauta su Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Olandijos pareigūnais. Pagalbą teikė Europolo ir Eurojusto pareigūnai.

Pagrindiniai įtariamieji sulaikyti 2013 metų sausį. Jiems buvo pareikšti įtarimai dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, atliktos kratos. Sulaikymams ir kitiems veiksmams atlikti buvo pasitelkti policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" kovotojai.

Tyrimo metu daugėjo nusikalstamos veikos epizodų, nustatyta daugiau asmenų, jiems pateikti pranešimai apie įtarimus, įvairiose vietose atliktos kratos.

Ikiteisminiame tyrime pranešimai apie įtarimus pareikšti 56 asmenims, sulaikyti pagrindiniai ir svarbiausi Kauno "Agurkinių" nusikalstamo susivienijimo organizatoriai ir nariai.

Kratų metu paimtas didelis kiekis kovinių šaunamųjų ginklų, tarp jų ir automatinių. Viename iš Kauno miesto nuosavų namų aptikta daug didelės galios karinės paskirties sprogmenų. Tyrimo metu taip pat paimti dideli kiekiai narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

"Agurkinių" nusikalstamo susivienijimo veiklos tyrimas Lietuvos kriminalinės policijos biure buvo pradėtas po praeityje sunkius nusikaltimus dariusių organizuotų nusikalstamų grupių, pavyzdžiui, Telšiuose veikusios Vinco Šilio, Plungėje "Garbinių", Panevėžyje "Tulpinių", Klaipėdoje Sigito Gaidjurgio, Vilniuje "Lapinų", "Dančenkovo", "Taraškevičiaus", Kaune - "Ramaškės", "Daktarų" bei kitų nusikalstamos veiklos demaskavimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder