Ar mieste bus saugu Naujųjų naktį?

Ar mieste bus saugu Naujųjų naktį?

Uostamiesčio policija Naujametinę naktį žada dėti visas pastangas, jog Klaipėdoje būtų palaikoma viešoji tvarka, ypatingas dėmesys, kaip ir kasmet, bus skiriamas masiniams susibūrimams.

Klaipėdiečiai išeinančius išlydi ir ateinančius metus tradiciškai pasitinka Teatro aikštėje, daugiau masinių renginių viešosiose uostamiesčio vietose šiemet neplanuojama.

Siekiant užtikrinti viešąją tvarką visame mieste naktį patruliuos sustiprintos patrulių pajėgos, dalis jų budės prie kalėdinės eglutės, kur išgerti šampano, pasigrožėti šventiniais fejerverkais susirenka didžiausia žmonių minia. Policijos darbas suplanuotas taip, kad, esant reikalui, į šią vietą nedelsiant atskubėtų kiti patrulių ekipažai.

Kasmet tokių renginių metu čia pasitaiko muštynių, chuliganizmo atvejų, aišku, netrūksta išgėrusių žmonių, tarp jų - ir nepilnamečių.

"Negalima sakyti, jog daugiausiai pažeidimų padaro nepilnamečiai, galbūt reikėtų išskirti 18-20 metų jaunimą, studentus. - Patirtimi dalijosi Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga. - Tačiau pastebime, kad jau keli metai Naujųjų sutikimas praeina be rimtesnių incidentų. Gal švenčiama europietiškiau", - sakė A. Leliuga.

Tėvams, kurie baiminasi dėl savo nepilnamečių savo atžalų saugumo, primenama, jog dalį atsakomybės privalo prisiimti jie patys.

"Jeigu, pavyzdžiui, būtų sulaikytas neblaivus paauglys, kuriam dar nėra 16 metų, jo tėvams ar globėjams grėstų 50-100 litų bauda. Vyresnieji už savo veiksmus atsako patys. Už girto pasirodymą viešoje vietoje pirmą kartą jie gali būti įspėti arba nubausti 30-50 litų bauda. Jei tai bus antras kartas per metus, bauda sieks 50-100 litų, o už trečią kartą - 150-300 litų arba 30 parų areštas. Už viešosios tvarkos pažeidimus, įvertinus jų metu padarytą žalą, gali grėsti ir baudžiamoji atsakomybė", - vardijo A. Leliuga.

Jis taip pat primena, kad aikštėn susirinkę žmonės atsargiau elgtųsi su pirotechnikos gaminiais - juos naudodami laikytis saugaus atstumo, prižiūrėti vaikus: nors pastaraisiais metais aukų išvengta, Klaipėdoje dar neužmiršti kelių metų senumo įvykiai, kai fejerverkai tapo sunkių sužalojimų ar net mirčių priežastimis.

Klaipėdos apskrities policijos komisariatas taip pat pataria girtiems žmonėms neiti į viešas vietas - taip galima tapti potencialia nusikaltimo auka, naktį segėti atšvaitus, saugiai vairuoti, išeinant iš namų įsitikinti, ar jie užrakinti.

"Žinoma, policija dės visas pastangas, jog naujų metų naktį būtų saugu, tačiau žmonėms reikia priminti, jog saugiau yra kai saugomės ir patys", - sakė pareigūnas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder