Aukų rinkikai - su apsimetėlių skraiste

Aukų rinkikai - su apsimetėlių skraiste

Klaipėdoje jau kurį laiką tamsaus gymio asmenys praeivių prašo paaukoti pinigų, kuriuos jie neva skirs kurčiųjų gerovei. Bent jau vienas iš kaulytojų apsimetinėja, kad ir pats yra praradęs klausos dovaną.

Praėjusią savaitę juos buvo galima sutikti Atgimimo aikštėje bei Danės krantinėse, dar anksčiau - kitose senamiesčio vietose. Pribėgę prie praeivio jie tiesiog atkiša popieriaus lapą, kuriame laužyta lietuvių kalba užrašyta, jog renkamos lėšos kurčių vaikų centro statyboms (kur ir kada neaišku), juokingais gestais rodo, kad reikia pasirašyti ir sušelpti pinigų.

Ant popieriaus lapo taip pat yra atspausdintas neįgaliojo ženklas, neaiškios organizacijos logotipas bei lyg ir vėliava.

Su vienu iš tamsaus gymio jaunuolių penktadienį "Vakarų ekspresas" nutarė šnektelti, bet į klausimus lietuviškai ir rusiškai jis ir toliau atsakinėjo mataruodamas rankomis, o paprašytas parodyti neįgaliojo pažymėjimą pirštais rodo į savo ausis. Apsimetę, kad patikėjome jų kilniu tikslu, anglų kalba paklausėme, kiek pinigų turėtume duoti, ir tada - stebuklas! - jis prakalbo: pasakė, kad pakaktų ir penkių dolerių.

KEISTUOLIS. Kurčiuoju prisistatantis, bet iš pažiūros neįgudusia gestų kalba bendraujantis jaunuolis staiga prakalbo, kai išgirdo klausimą, kiek pinigų jis norėtų gauti. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Todėl kyla abejonių, jog ši kompanija išties siekia padėti kurtiesiems - greičiausiai tai tiesiog lengvatikių ieškantys ir pasipelnyti norintys sukčiai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla teigia, kad kol kas miestiečių skundų ar abejonių pareigūnai nesulaukė, tačiau pridūrė, kad pasipinigauti siekiantys asmenys neretai griebiasi ir tokių metodų.

Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos atstovai taip pat apie naujo centro vaikams statybas ir joms renkamas aukas nieko nežino.

"Neįsivaizduoju. Mūsų bendruomenėje apie tai nekalbama. O sąlygas mes turime geras ir naują centrą statyti kol kas jokio poreikio nėra", - sakė mokyklos atstovė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder