Baigta nuo 2012 m. tirta kokaino kontrabandos byla

Baigta nuo 2012 m. tirta kokaino kontrabandos byla

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai baigė dar 2012 m. gruodį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl Palangos oro uoste sulaikytos 3 kg kokaino kontrabandos. Dėl taktinių tyrimo sumetimų apie kvaišalų sulaikymą tuomet neskelbta spaudoje. Narkotikų gabentojas – Lietuvos pilietis buvo suimtas (šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę), bet kitas asmuo – įtariamas narkotikų kontrabandos organizatorius, kaunietis G. Č., kurį laiką slapstėsi ir į Lietuvos pareigūnų rankas pateko 2017 m. rudenį.

Muitinės pareigūnai kokainą aptiko 2012 m. gruodžio 11 d., kai su tarnybiniu šunimi Rada Palangos oro uoste tikrino keleivių bagažą. Šuniui aktyviai susidomėjus iš Čilės per Paryžių ir Rygą atvykusio kauniečio A. B. lagaminu, jame rasti du tušti kompiuterių dėklai (rankinės). Detaliai patikrinus minėtus dėklus, jų sienelėse, po apmušalu, rasti 4 paketai su kokainu.

 

A. B. buvo suimtas, o vėliau nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme. Tačiau pagrindinis įtariamasis narkotikų kontrabandos organizatorius – Kauno gyventojas G. Č., kurį laiką slapstėsi užsienyje, o galiausiai įkliuvo Didžiosios Britanijos pareigūnams už kitus sunkius nusikaltimus.

Todėl tik 2017 m. rudenį pagal Europos tyrimo orderį jis buvo išduotas Lietuvai Jungtinės Karalystės pareigūnų. Šiuo metu rašomas kaltinamasis aktas, o teismui G. Č. bus perduotas šį mėnesį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder