Bauda pažeidėjo neišgąsdino

Bauda pažeidėjo neišgąsdino

Nelegalų žuvies perdirbimo cechą savo sodyboje įsirengęs ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams įkliuvęs Šilutės rajono gyventojas atsipirko juokinga vos keliolikos eurų bauda.

Sulaukę informacijos apie galbūt vykdomą nelegalią veiką, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai kartu su Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnais apsilankė vienoje Laučių kaimo sodyboje. Patikrinimo rezultatai informaciją patvirtino.

Neturint VMVT leidimo užsiimti tokia veikla sodybos ūkiniame pastate buvo perdirbami žuvininkystės produktai. Jie laikyti ir gaminti antisanitarinėmis sąlygomis, tam nepritaikytose patalpose, nesilaikant temperatūros režimų. Veikla užsiėmęs asmuo negalėjo pateikti produktų gamybos receptūrų, ženklinimo etikečių ir laboratorinių tyrimų protokolų. Iš viso rasti apie 135 kilogramai įvairios žuvies (karšių, jūrinių lydekų, skumbrių, jūrinių ešerių, baikščiųjų slapukų) žaliavos.

Šilutės VMVT viršininkas-valstybinis veterinarijos inspektorius Edmundas Ciparis „Vakaro žinioms“ sakė, kad tai pirmas kartas, kai nelegalus žuvies perdirbimo cechas aptiktas rajono viduryje esančiame kaime. Iki tol dažniausiai tokie pažeidimai fiksuoti Rusnėje ir Kintuose.

Įkliuvęs Laučių kaimo gyventojas teisinosi, kad žuvies produktais nesiruošė prekiauti, o juos ruošė sau ir savo šeimos nariams. Tuo nepatikėję Šilutės VMVT inspektoriai uždraudė juos tiekti į rinką ir nelegalia veikla užsiėmusiam asmeniui skyrė administracinę baudą. Ji juokinga. Kadangi vyras įkliuvo pirmą kartą, jam pasiūlyta sumokėti pusę baudos - 14 eurų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder