Berniukų prievartautojui sugriežtinta bausmė

Berniukų prievartautojui sugriežtinta bausmė

Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies patenkino prokurorų skundą dėl Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo Juozas Gustainis už kelių mažamečių berniukų seksualinį prievartavimą buvo nuteistas trejiems metams nelaisvės, ir skyrė jam kalėti šešerius su puse metų.

Apeliacinio teismo nuomone, pirmosios instancijos teismo paskirta bausmė yra per švelni ir neatitinka nei padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo, nei nuteistojo asmenybės, nei nukentėjusiųjų interesų.

Teismas pabrėžia, kad nustatyta, jog nuteistasis padarė devynias nusikalstamas veikas, iš kurių kelios buvo tęstinės ir labai sunkios. Įvairūs byloje esantys duomenys rodo, kad J. Gustainis pasižymi nenoru elgtis pagal nustatytas moralės ir elgesio normas, išvadų dėl savo elgesio nedaro.

Neigiamai charakterizuojamas pats vaikų namų auklėtiniu kadaise buvęs J. Gustainis nusikalto prieš kelis savo likimo draugus, taip pat vaikų namų auklėtinius mažamečius berniukus. Jis nuteistas už šeimų neturinčių kelių berniukų seksualinį prievartavimą. Iš pradžių J. Gustainis neigė skriaudęs vaikus, tačiau vėliau prisipažino.

Prokuroras savo skunde neabejojo pirmosios instancijos teismo motyvais dėl J. Gustainio kaltės, tačiau prašė teismo paskirti jam 7 metus nelaisvės.

Šis Apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder