Buhalterė pasisavino vaikams skirtus pinigus

Buhalterė pasisavino vaikams skirtus pinigus

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame beveik 100 tūkst. litų pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu įtariama buvusi Čiobiškio vaikų socializacijos centro vyriausioji buhalterė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Čiobiškio vaikų socializacijos centro vyriausioji buhalterė A. K. centro lėšas pradėjo savintis 2005 metų vasarį. Jos įpareigotas centro darbuotojas pagal čekius iš banko paimdavo pinigus, juos perduodavo buhalterei įnešti į kasą. Tuomet, kaip įtariama, A. K. suklastodavo čekių šaknelių įrašus, nurodydama juose mažesnes paimtas pinigų sumas, o skirtumą pasisavindavo.

Tyrėjai išaiškino ir tokių faktų, kad vyriausioji buhalterė pasisavindavo visus gautus iš banko pinigus, jų iš viso neįnešdama į kasą.

Nustatyta, kad nuo 2005 metų gruodžio buhalterė pinigus pervesdavo į tris savo asmenines sąskaitas. Pavyzdžiui, tą patį mėnesį buhalterė pervesdavo sau į vieną sąskaitą oficialų atlyginimą, į kitas dvi sąskaitas - pinigus iš Čiobiškio vaikų socializacijos centro banko sąskaitų, melagingai nurodydama mokėjimo pagrindą, sumą ar net kito gavėjo pavardę.

Paskaičiuota, kad per ketverius metus vyriausioji buhalterė iš Čiobiškio vaikų socializacijos centro galėjo pasisavinti 93 732 litus.

Baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui.

Buvusiai vyriausiajai buhalterei gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder