Buvęs pareigūnas kaltinamas cigarečių vagyste iš policijos daiktinių įrodymų saugyklos

Buvęs pareigūnas kaltinamas cigarečių vagyste iš policijos daiktinių įrodymų saugyklos

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs policijos pareigūnas kaltinamas vagyste iš policijos patalpų, kuriose saugomi paimti, sulaikyti, areštuoti, konfiskuotini daiktai bei kiti daiktiniai įrodymai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2011 metų lapkritį, kai Šiaulių apskrities Vyriausiajame policijos komisariate buvo nustatytas daiktinių įrodymų sandėlyje laikytas kontrabandinių cigarečių trūkumas.

Tyrimo metu nustatyta, kad iš saugyklos ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku buvo pagrobtos akcizais apmokestinamos prekės - įvairių rūšių cigaretės, nepaženklintos banderolėmis, kurių bendra muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau nei 135 tūkst. litų.

Įtarimai apie galimai padarytas nusikalstamas veikas buvo pareikšti dabar jau buvusiam Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnui, kuris, kaip įtariama, dalį cigarečių nelegaliai pardavė už 36 tūkst. litų.

Be to, kaltinimai pareikšti ir dėl poveikio liudytojui. Kaltinamasis bandė daryti poveikį liudytojui, kuriam galimai buvo parduotos pagrobtos cigaretės, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apylinkės teismas.

Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų, už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos numatoma laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder