Cigaretes gabeno maišuose

Cigaretes gabeno maišuose

Vilniaus teritorinės muitinės (VTM) pareigūnai praėjusį savaitgalį Raigardo, Lavoriškių, Medininkų ir Šalčininkų kelio bei Kenos geležinkelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 26 tūkst. litų. Realizavus šią kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, per 18 tūkst. litų.

Pasak VTM atstovės spaudai, daugiausiai kontrabandinių rūkalų sulaikyta Kenos geležinkelio ir Raigardo kelio postuose.

Savaitgalį Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai, tikrindami keleivinį traukinį "Mogiliovas - Vilnius", antrajame vagone, tarp lentynose laikomų susuktų čiužinių, aptiko 8 blokus cigarečių už beveik 600 litų. Nelegaliai gabenamų rūkalų savininko neatsirado.

Praėjus kelioms valandoms po traukinio "Mogiliovas - Vilnius" apžiūros, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, keleiviniame traukinyje "Adleris - Kaliningradas" muitininkai atrado paslėptus keturis maišus nelegaliai gabenamų rūkalų. Nuodugniai patikrinę vėlyvąjį traukinį, muitininkai kontrabandines cigaretes atrado šalia vagono - restorano esančioje patalpoje.

Muitinės pareigūnai vis dažniau aptinka didelius kiekius nelegaliai gabenamų rūkalų keleiviniuose traukiniuose, tranzitu vykstančiuose per mūsų šalies teritoriją. Pareigūnai itin atidžiai tikrina ne tik keleivių gabenamą bagažą, bet ir vagonų bei šilumvežių patalpas, kruopščiai apžiūri visas traukinio ertmes, kuriose dažniausiai ir slepiamos kontrabanda gabenamos cigaretės.

Šį kartą iš lubose esančių ertmių muitininkai ištraukė pusantro tūkstančio pakelių cigarečių "Premjer" ir "Premjer 7". Po keleivių apklausos paaiškėjo, kad apie 11 tūkst. kainuojančio krovinio šeimininko taip ir neatsirado.

Kontrabandinių rūkalų beveik už 9 tūkst. litų Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai savaitgalį sulaikė ir Raigardo kelio poste. Sekmadienio rytą muitinės pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos pareigūnais sustabdė Baltarusijos piliečio A. Y. vairuojamą automobilį "Isuzu Trooper". Patikrinę įtartiną automobilį, muitininkai pastebėjo, kad šis turi ne tik dvigubą dugną, bet ir atsarginiame rate įrengtą slėptuvę. Mėgindami atrasti ertmę, pro kurią į dugną sudėta kontrabanda, muitininkai pamatė, kad automobilio dugnas aklinai užvirintas.

Pareigūnams nebeliko nieko kito, kaip išpjovus džipo dugne angas ištraukti ten paslėptas pustrečios dėžės cigarečių "Winston silver", "Winston classic" ir "Pall mall blue", kurių kaina juodojoje rinkoje siekia beveik 9 tūkst. litų.

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder