Dėl komentarų apie Ievos Strazdauskaitės nužudymą policija pradėjo tyrimą

Dėl komentarų apie Ievos Strazdauskaitės nužudymą policija pradėjo tyrimą

Policija pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą dėl internete skelbtų komentarų apie plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymą.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad tyrimas dėl nesantaikos kurstymo pradėtas pirmadienį, jį atlieka Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Anot R.Matonio, įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

„Kol kas yra renkama informacija“, – BNS antradienį sakė R.Matonis.

Policija dar sekmadienį pranešė pastebėjusi, kad žiniasklaidai paskelbus, jog I.Strazdauskaitės nužudymu įtariami romų tautybės asmenys, viešojoje erdvėje pasklido diskriminacinio pobūdžio komentarų.

„Policija ragina laikytis įstatymų reikalavimų, atsakingai reikšti savo nuomonę viešoje erdvėje ir įspėja, kad už nustatytus teisės pažeidimus asmenys bus traukiami atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka“, – teigė pareigūnai.

Policija primena, kad diskriminacinio pobūdžio veiksmai, susiję su smurtu, neapykanta, niekinimu, tyčiojimusi, kurstymu prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų ir tokios informacijos gaminimas, siuntimas ar platinimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę, už tai numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 3 metų. Be to, bet kokio teisės pažeidimo padarymas diskriminaciniais motyvais vertinamas kaip atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Teisėsaugos duomenimis, prieš daugiau nei savaitę iš Plungės į Kauną vykusi I.Strazdauskaitė buvo pagrobta ir nužudyta siekiant pagrobti jos vairuotą automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį, tą pačią dieną sulaikę šešis įtariamuosius.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder