Dėl nepilnamečių nuteistųjų pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir tarnybinis patikrinimas

Dėl nepilnamečių nuteistųjų pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir tarnybinis patikrinimas

Dėl šeštadienio vakarą iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų pabėgusių nepilnamečių pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešė Kalėjimų departamentas.

Spalio 1-osios vakare, apie 20.40 val., iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų pabėgus trims septyniolikmečiams nusikaltėliams buvo suvienytos bendros policijos, pataisos, viešojo saugumo tarnybos ir krašto apsaugos pareigūnų pajėgos. Pabėgę nepilnamečiai nuteistieji laisve džiaugėsi neilgai - bėgliai sulaikyti po kelių valandų.

Intensyvią nepilnamečių paiešką pagal specialų paieškos planą vykdė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Kalėjimų departamento ir Kauno nepilnamečių tardymo-izoliatoriaus pataisos namų, Viešojo saugumo tarnybos bei krašto apsaugos pareigūnai. Pasitelkti kinologai su šunimis. Pagalbos buvo kreiptasi į visuomenę.

Spalio 2 d., apie 3 val. 55 min., Kauno policijos pareigūnų ekipažas Jurbarko gatvėje, Kaune, sulaikė du bėglius - L. Č. ir M. G. Sulaikytieji buvo pristatyti į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Spalio 2 d., apie 7 val. 30 min., Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų prižiūrėtojas Kaune Ateities plente sulaikė trečiąjį bėglį - A. L. Nepilnametis sulaikymo metu nesipriešino ir buvo pristatytas į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus.

Kalėjimų departamento duomenimis, pabėgę nepilnamečiai teisti už vagystes ir plėšimus, jiems buvo likę kalėti iki pustrečių metų.

Dėl šio įvykio Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kalinių pabėgimo. Už šiuos veiksmus asmuo baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų. Šiuo metu atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūra.

Dėl nepilnamečių pabėgimo aplinkybių Kalėjimų departamentas pradėjo ir tarnybinį patikrinimą. Komisija, sudaryta iš imuniteto, kriminalinės žvalgybos ir priežiūros pareigūnų, vertins su šiuo pabėgimu susijusius pareigūnų veiksmus ir atsakomybės klausimus, teigiama Kalėjimų departamento pranešime. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder