FNTT: biokuro prekybos įmonės vadovą sudegino šešėlinis verslas

FNTT: biokuro prekybos įmonės vadovą sudegino šešėlinis verslas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl biokuru prekiaujančios bendrovės direktoriaus, kuris iš šešėlinės prekybos durpių briketais galėjo gauti daugiau kaip 390 tūkst. eurų nelegalių pajamų.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai, bendradarbiaudami su Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais, nustatė, kad įtariamasis savo vadovaujamos bendrovės durpių briketus pardavė be apskaitos dokumentų. Biokuras į buhalterinę apskaitą buvo įtrauktas kaip sugedęs ir netinkamas realizuoti. Per ketverius metus biokuru prekiaujančios bendrovės vadovas nelegaliai pardavė daugiau nei 5 tūkstančius tonų durpių briketų, o tai būtų apie 100 traukinio vagonų.

Be to, išaiškinta, kad įtariamasis klastojo duomenis apie bendrovės gautas pajamas ir pelną, todėl buvo išvengta sumokėti daugiau kaip 128 tūkst. eurų mokesčių į valstybės biudžetą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra. Įtariamajam gresia bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apylinkės teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder