FNTT: verslininkas iš savo įmonės pasisavino 55 tūkst. eurų, nemokėjo darbuotojams algų ir bankrutavo

FNTT: verslininkas iš savo įmonės pasisavino 55 tūkst. eurų, nemokėjo darbuotojams algų ir bankrutavo

Sunkvežimius remontuojančios Kauno įmonės vadovas iš bendrovės kasos savinosi dešimtis tūkstančių eurų, vėliau klastojo dokumentus, kad pateisintų šių pinigų trūkumą. Apgaulingai apskaitą tvarkęs verslininkas kurį laiką darbuotojams nemokėjo algų ir bankrutavo.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai įtaria, kad turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu įtariamas verslininkas per trejus metus iš savo vadovaujamos įmonės pasisavino daugiau kaip 55 tūkst. eurų. Bendrovės vadovas, už šias lėšas turėjęs pirkti automobilių detales, mokėti atlyginimus, buhalterinės apskaitos dokumentais pagrindė tik dalį iš įmonės kasos paimtos sumos, o likusių pinigų negrąžino.

Autoserviso vadovas vėliau siekė pateisinti lėšų trūkumą - parengė netikrus kasos pajamų orderius. Iš pradžių nurodė, kad įnešė nepanaudotą avansą, bet tą pačią dieną kasos išlaidų orderyje įrašė, kad jam išmokėta 47 tūkst. eurų paskola. Iki paskolos sutartyje numatyto termino verslininkas bendrovei pinigų negrąžino.

Po kurio laiko bendrovei buvo paskelbtas bankrotas. Tyrėjai išsiaiškino, kad vadovas bankroto administratoriui neperdavė likusio bendrovės turto: pasisavino kasoje buvusius grynuosius pinigus, atsargines automobilių detales, degalus. Šio turto bendra vertė siekia apie 8 tūkst. eurų. 

Pagal Baudžiamąjį kodeksą automobilių serviso vadovas dėl pasisavintų tūkstantinių sumų ir apgaulingo apskaitos tvarkymo gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota Kauno apygardos teismui. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder