Galimai kūdikį į konteinerį išmetusiai motinai pareikšti įtarimai

Galimai kūdikį į konteinerį išmetusiai motinai pareikšti įtarimai

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras pateikė įtarimus galimai kūdikį Pakaunėje esančioje degalinėje į konteinerį kūdikį išmetusiai dvidešimt ketverių metų R. B.

R. B. ir jos keturiasdešimt šešerių metų motina J. B. vakar, rugsėjo 27 d., buvo sulaikytos. R. B. dėl sveikatos būklės buvo nugabenta į Kauno klinikas. Šiandien ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras R. B. pateikė įtarimus pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 1,2,3 p. – mažamečio, bejėgiškos būklės, savo artimo giminaičio arba šeimos nario nužudymas.

Jos motinai J. B. taip pat pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 1,2,3 p. – mažamečio, bejėgiškos būklės, savo artimo giminaičio arba šeimos nario nužudymas ir Baudžiamojo kodekso 24 str. 6 d. – padėjėjas.

Šiandien prokuroras kreipėsi į teismą prašydamas R. B. suimti trims mėnesiams. Prokuroro prašymas buvo patenkintas.

Šiuo metu, anot ikiteisminį tyrimą kontroliuojančio prokuroro, apklausiama J. B. Artimiausiu metu planuojama kreiptis į teismą dėl pastarosios kardomosios priemonės paskyrimo.

Įstatymas numato, kad už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder