Girto vairuotojo gaudynes nutraukė "ežys"

Girto vairuotojo gaudynes nutraukė "ežys"

Sieną su Rusija saugantys pasieniečiai apie 12 km persekiojo jiems nestojusį girtą vairuotoją. Šis automobiliu spruko net 180 km per valandą greičiu ir buvo sulaikytas po to, kai mašina pervažiavo pasieniečių ant žemės patiestą priverstinio stabdymo juostą.

Sekmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pareigūnai prie pat sienos esančio Vilkaviškio rajono Daugėlaičių kaimo ribose patikrinimui stabdė automobilį "Volkswagen Golf". Jo vairuotojas nepakluso pareigūnų, stovėjusių šalia tarnybinio visureigio su skiriamaisiais ženklais, reikalavimui ir didindamas greitį spruko.

Pasieniečiai bėglį nusivijo. "Volkswagen Golf" tamsoje skriejo keldamas didelį pavojų kitiems eismo dalyviams ir aplinkiniams - įtariama, kad vietomis automobilis lėkė maždaug 180 km per valandą greičiu. Pro mašinos keleivio priekinį langą ant kelio buvo mėtomi alaus buteliai. Įtariama, kad taip bandyta sukliudyti pasieniečiams vytis.

Apie bėglį informacija buvo perduota kitiems pasienyje su Rusija patruliavusiems kolegoms. Vienas iš pasieniečių ekipažų netoli Virbalio miestelio, kurio link artėjo "Volkswagen Golf", ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį "ežį".

Atlėkęs bėglys jį tamsoje pervažiavo. Pradurtomis padangomis "Volkswagen Golf" dar nuvažiavo apie puskilometrį, kol buvo priverstas sustoti.

Pasieniečiai sulaikė mašiną vairavusį 34-erių Kybartų gyventoją ir kartu vykusį nepilnametį, gyvenantį Vilkaviškio rajone.

Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas. Policijos pareigūnai mašiną vairavusiam bėgliui nustatė 1,93 promilės girtumą.

Už nepaklusimą pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėta administracinės bylos teisena. Vairuotojui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų

Sulaikytasis Kybartų užkardos pasieniečiams jau buvo žinomas. Pernai jis administracine tvarka dukart baustas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder