Grumtynėse su šernu išgarsėjęs šuo Džinas Šakių rajone sugaudė keturis cigarečių kontrabandininkus

Grumtynėse su šernu išgarsėjęs šuo Džinas Šakių rajone sugaudė keturis cigarečių kontrabandininkus

Belgų aviganis Džinas (nuotraukoje) pasienyje su Rusija sugaudė keturis kontrabandininkus, kurie nešė 4 tūkst. pakelių cigarečių ir pateko į pasieniečių pasalą. Šis šuo išgarsėjo sausį, kai patruliuodamas prie sienos susigrūmė su šernu.

Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai netoli Šakių rajono Sakalų kaimo surengė pasalą. Ši vieta nuo Šešupės, kuria eina siena su Rusija, yra nutolusi maždaug pusantro kilometro.

Netrukus Rociškių užkardos pasieniečiai pastebėjo kelis asmenis, kurie ėjo į Lietuvos gilumą ir nešė dėžes. Sulaikymo metu pasižymėjo ketverių metų tarnybinis belgų aviganis Džinas, mat metę krovinį keturi nešikai leidosi bėgti į skirtingas puses. Džinas spėjo vieną po kito juos pasivyti, o paskui jį atbėgę pasieniečiai šuns išsigandusius bėglius surakino antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 18-os, 19-os, 22-ejų ir 25-erių Jurbarko rajono gyventojai. Jie iš viso nešė 4 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis ir be jų. Rūkalų dėžės buvo suvyniotos į juodą polietileną. Įtariama, kad jos iš Kaliningrado srities į Lietuvą buvo neteisėtai perkeltos per Šešupę.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

Be baudžiamosios atsakomybės, Jurbarko rajono gyventojai užsitraukė ir administracinę. Sulaikytieji pasienio su Rusija ruože neturėjo privalomų dokumentų. Už tokį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą trims iš jų skirtos 75 litų baudos.

19-metis Jurbarko rajono gyventojas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus jau buvo baustas, todėl šįkart jo laukia didesnė bauda - nuo 300 iki 600 litų.

Belgų aviganis Džinas yra nesyk pasižymėjęs kasdieninėje tarnyboje, tačiau labiausiai jis išgarsėjo šių metų sausio pradžioje susigrūmęs su šernu. Šis dramatiškas incidentas įvyko pasienyje su Rusija, Šakių rajono Sudargo miške, kai Džinas su savo kinologu patruliavo už kelių šimtų metrų nuo sienos.Keturkojis vykdė paieškos užduotį, kai pasienietis kinologas staiga iš eglyno išgirdo neįprastus garsus. Po kinologo komandos Džinas iškart neatbėgo, todėl VSAT pareigūnas nuskubėjo keturkojo link į eglyną ir po akimirkos išvydo dramatišką vaizdą.

Belgų aviganis įnirtingai grūmėsi su šernu. Abu gyvūnai vienas kitą buvo sužaloję. Atskubėjus kinologui, matyt, užspeistu pasijutęs šernas maždaug iš 5 metrų metėsi į pasieniečio pusę. Atšokdamas į šoną nuo puolančio ir per ištiestos rankos atstumą priartėjusio gyvūno kinologas spėjo iš tarnybinio pistoleto paleisti vieną šūvį.Kulka pataikė tiesiai šernui į tarpuakį. Gyvūnas krito vietoje, pasienietis per stebuklą nenukentėjo.

Šerno sužalotas Džinas tada buvo skubiai nugabentas į veterinarijos kliniką. Čia jam buvo susiūtos plėštinės žaizdos ir suteikta pagalba dėl kitų sužalojimų. Po gydymo kurso Džinas pasveiko ir išgijęs sėkmingai tęsia tarnybą saugodamas sieną su Rusija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder