Į šalį neįleistas Prancūzijos pareigūnų atlydėtas "lietuvis"

Į šalį neįleistas Prancūzijos pareigūnų atlydėtas "lietuvis"

Vilniaus oro uosto pasieniečiai į Lietuvą neįleido Prancūzijos pareigūnų atlydėto vyro, kuris turėjo suklastotus lietuviškus dokumentus. 6 valandas oro uoste praleidusiems prancūzams su konvojuojamu asmeniu teko grįžti į savo šalį.

Apie vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį į sostinės oro uostą iš Prancūzijos per Kopenhagą atskrido lėktuvas. Tarp jo keleivių buvo du Prancūzijos pareigūnai, atlydėję šioje šalyje sulaikytą vyrą su lietuviškais dokumentais. Prancūzai norėjo sulaikytąjį grąžinti į Lietuvą.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiams deportuotojo "lietuviški" dokumentai sukėlė šypseną.

Vienas jų - esą 30-mečiui išduota lietuviška asmens tapatybės kortelė - priskiriamas vadinamiesiems fantazijos (neegzistuojančio pavyzdžio) dokumentams. Kortelė buvo didesnė ir kitos grafikos nei turi būti originalas. Deportuotasis dar turėjo seno pavyzdžio lietuvišką vairuotojo pažymėjimą, kuris, kaip nustatė VSAT pareigūnai, yra suklastotas.

Prancūzijos pareigūnams, kurie manė į Lietuvą atskraidinę jos pilietį, tai buvo staigmena.

Pasieniečių apklausiamas demaskuotas vyras prisistatė čečėnų tautybės Rusijos piliečiu. Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai atsisakė jį įsileisti į Lietuvą. Prancūzijos pareigūnai ir jų lydimasis VSAT patalpose praleido apie 6 val.

Deportuotąjį pasieniečiai ketvirtadienį paryčiais iš Lietuvos lėktuvu išsiuntė atgal į Prancūziją. Kartu su juo išvyko ir abu šios šalies pareigūnai.

Tai ne pirmas atvejis, kai iš šios šalies į Lietuvą bandoma grąžinti ten sulaikytus "lietuvius" su suklastotais dokumentais. Liepos viduryje į Vilnių atskraidintą vyrą Prancūzijos pareigūnams irgi teko išsigabenti atgal į savo šalį. Šis turėjo esą 30-mečiui vilniečiui išduotus lietuviškus asmens tapatybės kortelę ir vairuotojo pažymėjimą.

Pasieniečiai nustatė, kad abu dokumentai yra suklastoti. Apklausiamas deportuotasis prisistatė 32-ejų Rusijos piliečiu ir vėliau su jį lydėjusiais užsieniečiai turėjo grįžti atgal į Prancūziją.

Vasarį toks pats likimas ištiko į Vilniaus oro uostą iš Prancūzijos atkonvojuotą vyrą, kuris šioje šalyje įkliuvo su Lietuvos piliečio asmens tapatybės kortele ir lietuvišku vairuotojo pažymėjimu. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad tai – klastotės. Todėl vėliau šį 25-erių Rusijos piliečiu pasivadinusį vyrą, lydimą tų pačių Prancūzijos pareigūnų, pasieniečiai išsiuntė atgal į šią šalį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder