Įkliuvo į skolintojų pinkles

Įkliuvo į skolintojų pinkles

65-erių klaipėdiečio Antano Tumasonio gyvenimą apkartino prieš kelerius metus paimta 20 tūkst. litų paskola. Nors per 6 metus vyras tikina beveik viską grąžinęs, dabar pasigailėjo, jog niekuomet nerinko tai paliudijančių įrodymų. Dėl šios priežasties jis priverstas antrą kartą grąžinti paskolą, o antstoliai jo butą jau pardavė iš varžytinių.

Vakar Klaipėdos apylinkės teisme vyko posėdis, kuriame A. Tumasonis siekia atšaukti sprendimą jo butą parduoti iš varžytinių. Jo palaikyti prie teismo susirinko apie 10 nuolat įvairiomis progomis protestuojančių miestiečių.

Prie teismo vyras pasakojo, jog prieš 6 metus kartu su žmona pasiėmė 20 tūkst. litų paskolą, mat pinigų reikėjo butui remontuoti bei dukrai su anūkėliu. Pinigus jis pasiskolino iš nekilnojamojo turto agentūroje Liepų g. dirbančios Tamaros, kurios veiklą šiuo metu tiria prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

MITINGAS. Prie Klaipėdos apylinkės teismo susirinkę visuomenininkai reikalavo kamšyti landas, kuriomis neva naudojasi antstoliai.

Kadangi nebuvo įmanoma įforminti palūkanų, dokumentuose buvo parašyta, jog jis skolinasi 23 tūkst. litų. Vyras teigia, jog šešerius metus sąžiningai kiekvieną mėnesį jis arba jo žmona į namus atvykstančiai moteriai duodavo po 300 litų, tačiau itin pasitikėdami niekuomet nereikalavo jokių raštelių ar įrodymų apie atsiimtus pinigus.

Anot vyro, išmokėjus beveik 19 tūkst. litų jis staiga buvo paduotas į teismą, kuris priteisė grąžinti skolą ir delspinigius. Į antstolių sąskaitas A. Tumasonis sąžiningai sumokėjo nemažą dalį pinigų, dalis jų buvo nurašoma nuo jo pensijos, tačiau po kurio laiko paaiškėjo, jog jam priklausantis 2 kambarių butas I. Simonaitytės gatvėje parduotas iš varžytinių. Jis pyko, jog nesulaukė šaukimų į teismą, "viskas buvo padaryta už jo nugaros".

Prie teismo susirinkę mitinguotojai taip pat piktinosi, jog šalies teismuose neva neįmanoma rasti teisybės, o antstoliai ir advokatai neva daro ką nori. Pats A. Tumasonis vakar vykusiame teismo posėdyje paprašė pakeisti jam paskirtą valstybės skiriamą advokatą, kadangi jis pareiškė netikįs, jog galima laimėti bylą.

A. Tumasonis, kuris teisėsaugininkų vykdomame tyrime yra pripažintas nukentėjusiuoju ir patyrusiu materialinę žalą, tikisi, jog teismuose pavyks įrodyti savo teisybę. Esą yra vilties, mat Tamarai kelis mėnesius sirgus į jų namus atsiimti pinigų atvažiuodavo jos dukra, kuri teisme tokį faktą patvirtino.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder