Incidentas autobuse: vairuotojo versija

Incidentas autobuse: vairuotojo versija

Praėjusią savaitę "Vakarų eksprese" išspausdinta istorija apie autobuse nugriuvusią ir susižalojusią klaipėdietę sulaukė daugybės skaitytojų atsiliepimų, tarp jų - ir abejingumu nukentėjusiajai kaltinamo vairuotojo Grigorijaus Pavlovo.

Primename, kad lapkričio 16-osios vakare Naikupės gatvėje stabdžius 1-ojo maršruto autobusui, griuvo jo keleivė Danutė Kulešienė. Ligoninėje jai diagnozuotas šonkaulių lūžis, plaučių sumušimas, klaipėdietę teko reanimuoti, jai pašalinta blužnis. Moteris tikina, kad pagalbos iš vairuotojo nesulaukė, maža to, anot jos, šis ją dar įžeidinėjo.

D. Kulešienė žada su "beširdžiu vairuotoju" bylinėtis dėl šio įvykio.

Pasirodžius straipsniui su redakcija susisiekęs G. Pavlovas neneigė, kad moteris griuvo ir susižeidė, tačiau sakė, jog nukentėjusiosios žodžiuose yra daug netiesos.

"Autobusą stabdyti tenka nuolat - stotelės, perėjos ir panašiai. Aišku, fizikos dėsniai veikia kūną. Tačiau rankenos ir strypai tam ir įrengti, kad į juos keleiviai galėtų įsikibti, galų gale yra kėdės, o tą vakarą laisvų vietų tikrai buvo nemažai. Moteris stovėjo, rankose laikė krepšius", - prisiminė to vakaro įvykį vairuotojas.

Jis tvirtino, kad važiavo tikrai nedideliu greičiu - 20 ar 30 km/h.

"Mano dėmesys, kaip visada, buvo nukreiptas į kelią. Naikupės gatvėje sustabdžiau praleisti per pėsčiųjų perėją ėjusius žmones ir išgirdau trenksmą, atsisukau į saloną ir pamačiau parvirtusią moterį. Įjungiau avarinį signalą, klausiau tos moters, ar jai kas nutiko, pakėliau nukritusius jos krepšius, norėjau padėti atsistoti, bet ji reikalavo neliesti. Su tokiu keleiviu Juozu pasodinome moterį ant kėdės. Paklausiau, kas nutiko - ar ranką, ar šonkaulius, ar nugarą skauda, ji atsakė, jog yra medikė ir pati žino, kas nutiko", - kalbėjo G. Pavlovas.

Jis sakė netrukus vėl sėdęs prie vairo ir paskambinęs į Greitosios medicinos pagalbos stotį bei sutaręs, jog su medikais susitiks Minijos gatvėje esančioje "Bijūnų" stotelėje. Tačiau mobiliuoju telefonu prie vairo kalbantį vyrą netoli sankryžos su Baltijos prospektu pastebėję policijos patruliai autobusą sustabdė.

"Paaiškinau policininkams situaciją, parodžiau telefoną, ir jie sako - gerai - skubėk. Dar palydėjo iki stotelės, tikriausiai norėjo įsitikinti, ar sakiau tiesą", - pasakojo G. Pavlovas.

Jis taip pat dievagojosi, jog tikrai nevadino moters girta ar draudimo išmokos siekiančia simuliante.

"Ne tas galvoje buvo. Autobusų parke dirbu trejus metus, praktikoje su tokiais incidentais iki šiol nesusidūriau. Buvau sutrikęs, bet taip nesakiau. Tik vienam iš medikų paminėjau, kad moteris galbūt vartoja raminamuosius, mat jos akys buvo tokios keistos, nors alkoholio kvapo nebuvo", - sakė vairuotojas.

Pasiaiškinti dėl įvykio G. Pavlovas buvo nuvykęs į Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biurą. Jis mano, kad ateityje dar teks bendrauti su teisėsauga.

"Išvedama iš autobuso ta moteris man dar pagrūmojo pirštu ir sakė, kad man taip paprastai nesibaigs. Jeigu ji bylinėsis, yra liudytojas - minėtas Juozas, kuris viską matė ir padėjo keleivei atsistoti. Jeigu prireiks - prašysiu atlikti eksperimentą", - svarstė G. Pavlovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder