Išsisukti padėjo neatsakinga pareigūnė?

Išsisukti padėjo neatsakinga pareigūnė?

Girtas keliais lakiojęs ir už tai teisių netekęs buvęs Klaipėdos savivaldybės valdininkas Irenijus Zaleckis šįsyk išsisuko nuo bausmės. Teismui nepakako įrodymų, jog Kuršių nerijoje prie automobilio vairo sėdėjo būtent jis, o tai mačiusi policininkė nesirodė teismo posėdžiuose.

I. Zaleckis, nors ir neturi teisės vairuoti, prie vairo buvo sučiuptas ne sykį. Policijos dėmesio pastarasis susilaukė ir kai kartu su drauge važiavo į Kaliningradą. Keliu Smiltynė-Nida važiavę žmonės paskambino į policiją ir pranešė, jog kelyje keistai manveruoja "Audi A6 Avant". Neringiškiai policininkai, teisme tapę liudytojais, aiškino, jog važiuodami nuo Nidos prasilenkė su šiuo automobiliu. Jie pastebėjo, jog prie vairo sėdėjo šviesiai apsirengęs vyriškis.

Apsisukinėdami jie stebėjo automobilį - pareigūnams pasirodė, jog sustojus automobiliui I. Zaleckis su savo drauge apsimainė vietomis.

"Tuo metu, kai apsisuko, pamatė, kad į automobilio, sustojusio eismo juostoje, vairuotojo vietą atsisėdo moteris, o buvęs vyriškis užėjo iš už automobilio galo ir atsisėdo į keleivio pusę. Susikeitimas vyko lauke", - cituojami pareigūnų parodymai.

Pareigūnams privažiavus prie porelės ir paklausus, kas čia vyksta, pastarieji pareiškė sustoję, nes norėjo atlikti gamtinius reikalus. I. Zaleckis neigė vairavęs, tačiau pareigūnai vis tiek surašė protokolą, mat į jų alkoholio matuoklį jis "įpūtė" 0,34 prom.

Pats I. Zaleckis teismą bandė įtikinti, jog nevairavo, mat "iš vakaro buvo išgėręs". Anot kartu su I. Zaleckiu važiavusios moters, jai vairuojant dėl chemoterapijos kurso pasidarė bloga, tad ji staigiai sustojo ir išbėgo iš automobilio, o I. Zaleckis tuo metu bandė surasti vaistus. Tuo metu ir privažiavo policininkai, kurie neva pamatė juos besimainant vietomis.

Teismas konstatavo, kad įrodymų, kategoriškai pagrindžiančių administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens kaltę, nėra, ir nutraukė bylą. Galbūt sprendimas būtų buvęs kitoks, jei ne porelę sustabdžiusi neringiškė policininkė, kuri net tris kartus kviesta neatvyko į teismą paaiškinti prieštaringų aplinkybių.

"Tai parodo atitinkamą požiūrį į teismo procesą bei objektyvios tiesos nustatymą byloje", - teigiama Klaipėdos apylinkės teismo teisėjo Eugenijaus Antanausko priimtame nutarime.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder