Istorines vertybes vagys pardavė kaip metalo laužą

Istorines vertybes vagys pardavė kaip metalo laužą

Penktadienį uostamiesčio policijos pareigūnams pavyko išgelbėti istoriškai vertingus Kalvystės muziejaus eksponatus - juos pavogę asmenys dirbinius jau buvo nugabenę į metalo laužo supirkimo punktą.

Apie pavogtus muziejaus eksponatus - metalinius vartus bei tvorų elementus policijai pranešta penktadienį ryte. Tada muziejaus darbuotojai ir pasigedo vidiniame kieme, juosiamame užrakinama tvora, laikytų dirbinių.

"Iš karto kreipėmės į policiją. Nesitikėjome ir labai nustebome, kai pareigūnai pranešė juos radę. Sakė, kad vagys eksponatus jau buvo nuvežę metalo laužą, dar kelios minutės ir būtumėme juos praradę. Ačiū policininkams už operatyvumą", - pasakojo vienas muziejaus įkūrėjų Dionyzas Varkalis.

Muziejininko teigimu, pavogti daiktai į Klaipėdą buvo atvežti iš Šilutės kapinių, čia norėta tvorelę ir vartus restauruoti bei grąžinti atgal. 19 a. pabaigos-20 a. pradžios dirbiniai turi didžiulę istorinę vertę, po Antrojo pasaulinio karo tokios tvorelės mūsų krašte negaminamos.

"Tai būtų didžiulis praradimas", - sakė D. Varkalis.

Iš karto po pranešimo įvykį ėmė tirti miesto Pirmojo policijos komisariato pareigūnai. Jau po kelių valandų jie pavogtus eksponatus surado Liepų gatvėje metalo laužą superkančios įmonės teritorijoje.

"Bent jau didžioji dalis pavogtų daiktų surasta - juos jau ruoštasi krauti į automobilį ir išvežti. Manau, kad nusikaltimą taip greitai pavyko atskleisti pareigūnų profesionalumo dėka. Geranoriškai bendradarbiavo ir metalą superkanti įmonė", - apie tyrimą pasakojo komisariato Kriminalinės policijos viršininkas Kęstutis Kubilius.

Rastieji dirbiniai kol kas saugomi policijos komisariato patalpose.

Įtariamieji kol kas nesulaikyti. Manoma, kad dirbinius pavogė asocialūs asmenys, kurie neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, tad juos surasti kartais nėra taip lengva.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder